Orlandić: “Pet miliona eura za nova radna mjesta"

mica aga

Našoj multikonfesionalnoj i građanskoj opštini neophodan je iskorak ka evropskom kvalitetu života, a to vam mogu omogućiti stabilni i dosljedni ljudi dokazani u svojim profesijama i poslu.

Ubrzani ekonomski razvoj, kao ključni programski prioritet Socijaldemokrata, u prvom redu podrazumijeva ravnomjerni razvoj naše opštine. Svi naši sugrađani, bez obzira da li žive u Čanju ili Ostrosu, Mrkojevićima ili Crmnici, Sutomoru ili Šestanima, Starom Baru ili Topolici, Polju, Bjelišima ili Šušanju, moraju da imaju jednake ili slične uslove za život i rad.

Centralna tačka našeg izbornog programa jeste otvaranje novih radnih mjesta i razvoj naše opštine, što ćemo realizovati osnivanjem Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar, posredstvom koje ćemo, tokom idućeg četvorogodišnjeg mandata, uložiti preko 5.000.000 €, što će nam obezbijediti ne samo novo zapošljavanje, nego i očuvanje postojećih radnih mjesta.
Prateći pitanje legalizacije objekata i realno sagledavajući ekonomsko socijalno stanje naših sugrađana, a uvažavajući njihova višedecenijska ulaganja u infrastrukturu, mi, Socijaldemokrate, zalagaćemo se u Skupštini Opštine Bar, da u skladu sa zakonom, cijena legalizacije svih objekata do 200 m2, ne smije biti veća od 15 €/m2, a za sve objekte preko 200 m2, cijena ne smije biti veća od 25 €/m2, bez obzira u kojoj se zoni objekat nalazi. Sredstva prikupljena od legalizacije namjenski ćemo iskoristiti za dalji razvoj.
Socijaldemokrate će, kao i do sada, realizovati svoje ključne programske odrednice, kao integralni dio i buduće lokalne vlasti u Baru, zbog čega sam siguran da će nas naši sugrađani podržati u velikom broju.
Nosilac liste “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”,
Mićo Orlandić

 

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar