Barska žutica putuje na ostrvo Ugljan

sadnica

Delegacija od četiri člana Društva maslinara Bar koju predvodi predsjednik društva Ćazim Alković danas / 3. maj/ uz podršku Ministarstva Poljoprivrede CG putuje u Zadar na medjunarodne Dane maslina.

Maslinari su prije 2 mjeseca poslali deset uzoraka maslinovog ulja za takmičenje u Zadar i tradicionalno se nadaju dobrim ocjenama u jakoj konkurenciji ulja maslinara iz regiona.


„Prilikom stručnog posjeta na otok Ugljan ideja je da se kod Antičkog tijeska zasadi nekoliko maslina. Da li bi bio problem da vi iz Crne Gore donesete jednu vašu autohtonu maslinu koju bi tamo zasadili“-upitao je barske maslinare Benito Pucar, dipl. ing.Predsjednik Organizacijskog odbora 20. Međunarodnih Dana masline Zadar 2018. I Predsjednik Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije.


Nosimo jednu sadnicu „barsku žutice“- masline, da je na Ugljanu posadimo sa prijateljima a koju smo dobili na poklon od Poljoprivredne - Srednje stručne skole Bar. Sadnicu je Nedjeljko Knežević posebno odabrao ,ona je prava barska žutica,spremna da nas predstavi u pravom svjetlu medju drugim sortama maslina regiona -kazao je za Jedro Čazim Alković.

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar