Cakan na čelu izborne liste Biram Bar!

1

Grupa građana okupljena oko NVO Biram Bar učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima a na čelu ove liste biće Radomir Novaković Cakan, potvrđeno je večeras na press konferenciji  oveorganizacije u maloj sali Dvorca Kralja Nikole.

Ispred NVO Biram Bar okupljenima se obratila Irina Dabović koja je objasnila da su reakcije građana nakon nekoliko anketa koje su sproveli aktivisti ove organizacije ubijedili članove grupe da moraju da iskorače iz NVO sektora.

Prvi iskorak je upravo najava da će ova grupa građana učestvovati na sledećim lokalnim izborima u Baru te da će nosilac liste biti poznati barski privrednik i aktuelni predsjednik Skupštine opštine.

„Prihvatio sam da budem prvi na listi ispred ove grupe mojih prijatelja. Ljudi su mi često govorili tokom dve godine: Šta će ti to Cakane. Suviše si ti pristojan i otvoren da bi se bavio politikom. Razmišljao sam: pa valjda nam takvi trebaju, da saslušaju i pomognu koliko mogu. Da im vrata kancelarije budu otvorena za građane Bara. Ne jedan dan u mjesecu već svaki dan. Valjda je bolje da se politikom bavi neko ko zna kako se vodi firma a ne neko kome je to prvi i jedini posao“, rekao je Novaković.

On je dodao da je zadatak političara da okuplja ljude a ne da ih dijeli.

„Da pravi mostove a ne da ih ruši. Da poveže grad i selo, stare i mlade. Da pravi prijatelje a ne da stvara neprijatelje. Da u dobru, ali još više u zlu bude uz svoje građane. Svi mi okupljeni oko liste Biram Bar vjerujemo u iste stvari: Crnu Goru, budućnost, demokratiju, toleranciju, saosjećanje, želju za promenama na bolje ali smo prije svega ponosni na to što smo Baranke i Barani“, poručio je Novaković.

„Suviše smo zagledani u prošlost a ja želimo da gledamo u budućnost“, dodao je Novaković i podsejtio da je malo onih koji su shvatili da će ove godine na lokalnim izborima prvi put glasati i Barani rođeni 2000 godine.

„To su oni koji su preko fejsbuka i drugih društvenih mreža svakodnevno povezani sa svijetom. No da bi njima omogućili da ostanu u Baru, njihovi roditelji moraju da imaju posao. Njihove bake i deke moraju da imaju dostojanstvenu starost. To jeste posao države ali i mi, izabrani u opštini moramo da se potrudimo. Zato svi mi u sledeće četiri godine moramo da radimo za budućnost naše djece”, ocijenio je Novaković.

On je poručio da će program Biram Bar će biti baziran na tome šta se može uraditi u prvoj godini, a ne za četiri godine.

“Kada se završi prva godina – izaći ćemo pred vas, građane Bara i pitati vas: da li ste zadovoljni kako smo radili. Ukoliko jeste nastavićemo dalje zajedno. Ukoliko niste – zna se šta slijedi. Nismo srasli sa foteljama da bi ih branili po svaku cijenu”, dodao je Novaković pozdravljen aplauzima prepune sale Dvorca kralja Nikole, našalivši se na kraju da zna da nakon aplauza mora da izađe na bis. foto/Sergej Zabijako

{galerija}info/2018/3/bbcakan{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar