Od šest kandidata imenovan vršilac dužnosti TO Bar

vidikovacc

Dosadašnju direktoricu Turističke organizacije (TO) Nedu Ivanović, Izvršni odbor (IO) je danas imenovao za vršioca dužnosti direktora TO Bar. Iz IO nisu precizirali zbog čega na današnjoj sjednici nisu izabrali direktora, već vršioca dužnosti. Na javni konkurs apliciralo šest kandidata.

Piše: Biljana Dabić

Ivanovićevoj je istekao mandat 12. marta i od tada u narednih 14 dana, preduzeće nije imalo direktora. Javni konkurs za direktora Turističke organizacije raspisan je 23.februara, a trajao do 10.marta.

Na konkurs za direktora državne Turističke organizacije se prema našim saznanjima javilo šest kandidata.

Izvršni odbor je angažao pravnika Bojicu Pešića, direktora privatne Agencije za pravne usluge “Praktikum” da bi “ispratio proceduru sjednice Izvršnog odbora s obzirom da je savjetnik za pravne poslove TO Bar na bolovanju “ .

-Na dnevnom redu sjednice IO TO Bar koja je održana danas je bilo imenovanje vršioca dužnosti direktora i tekuća pitanja. Izvršni odbor na današnjoj sjednici imenovao je dosadašnju direktoricu Nedu Ivanović za v.d. direktora ovog preduzeća. Na današnjoj sjednici Izvršni odbor nije raspravljao o kandidatima koji su konkurisali za direktora TO Bar, kazao je Pešić .

Za izbor Nede Ivanović za v.d. direktora glasali su: Predrag Ristović, Ćazim Rašketić, Radovan Vukašević, Gorica Martinović i Ramadan Metović, a uzdržani su bili Osman Đokić i predsjednica IO Andriela Vitić Ćetković.

Ivanović je Odlukom Izvršnog odbora imenovana za vršioca dužnosti do imenovanja novog direktora. Po Statutu TO Bar v.d. stanje najduže može biti do šest mjeseci.

Predsjednica IO TO Bar Andriela Vitić Ćetković kazala je da je odluka o imenovanju vršioca dužnosti direktora Stručne službe TO Bar motivisana realizacijom kontinuiteta rada TO Bar, koji podrazumjeva i usvajanje Završnog računa i drugih predviđenih aktivnosti Turističke organizacije Bar.
- Izvršni odbor TO Bar će u narednom period razmotriti pristigle aplikacije za direktora Stručne službe, a po Statutu TO Bar i konkursu nije utvrđen rok za njihovo razmatranje, kazala je Vitić Ćetković. Prema njenim riječima, dogovoreno je da iz naknade članova IO budu plaćene usluge agencije “Praktikum”

knjigovodja MCP

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar