Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar-Sozina

pruga

Danas je i zvanično završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar – Sutomore u tunelu Sozina, u dužini od 6712 metara, čija je vrijednost 4,3 miliona eura.

Na ceremoniji povodom završetka radova ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, rekao je da su sredstva koja se obezbjeđuju kroz različite dostupne evropske fondove su od neprocjenjljive vrijednosti za Crnu Goru.On je naglasio da upravo zbog toga Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nastavlja i istrajavau namjeri da poštujući evropske procedure, i u složenim postupcima obezbijedi maksimalnu iskorišćenost evropskih fondova.
Šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Herman Špic, objasnio je da se uložena sredstva u rekonstrukciju, u iznosu od 4,3 miliona eura, vraćaju željeznicu na njene projektovane standarde i dodao da će vozovi ići brže i bezbjednije.

“Sve je to u skladu sa ciljevima transportne politike EU koja ima za cilj podsticanje bezbjednog, ekološkog i efikasnog prevoza širom Evrope, jačanje unutrašnjeg tržišta roba i prava građana da slobodno putuju širom Evropske unije. Štaviše, budući da je ovaj sektor na liniji Beograd-Podgorica-Bar, on je veoma bitan za prekograničnu saradnju i doprinosi boljoj povezanosti zemalja Zapadnog Balkana. Dobra putna mreža omogućava lakše brisanje granica između zemalja,” kazao je Špic.

Port of Adria

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar