Slikarka se sudila sa svim sudijama barskog i ulcinjskog suda!

unnamed 7

Nezapamćen slučaj u crnogorskom pravosuđu!

Slikarka i preduzetnica Danijela Kisić Petrović prema saznanjima Novosti iz izvora bliskih istrazi priznala je da je njeno oružje koje je policija pronašla u nedelju tokom pretresa porodične kuće u Mirovici. Takođe, pronađeno je preko 2.000 komada razne pištoljske municije. Nakon što joj je osnovni tužilac u Baru, odredio tužilačko zadravanje do 72 sata, Kisić Petrović biće privedena sudiji za istrage, ali u Podgorici.

PIŠE: Biljana Dabić

Slikarki i preduzetnici Danijeli Kisić Petrović (65) koju je je policija uhapsila kada je u njenoj porodičnoj kući u barskom naselju Mirovica pronađeno oružje koje mogu posjedovati samo specijalne jedinice vojske i policije, kao i veća količina municije, neće se suditi ni u Baru, niti u Ulcinju već u Osnovnom sudu u Podgorici.
U analima crnogorskog sudstva Danijela Kisić Petrović ostaće zapamćena kao stranka koja se sudi sa svim sudijama osnovnih sudova u Baru i Ulcinju. Zbog 40-tak sudskih predmeta u različitim fazama, uglavnom parničnih sporova, sve sudije i Osnovnog suda u Baru i Osnovnog suda u Ulcinju su izuzeti. Predsednik Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović potvrdio je da Kisić Petrović neće suditi u ovom sudu. Inače, žena je u žiži javnosti od ranije zbog sudskih procesa sa sugrađanima, uglavnom čiji poslovi ili posjedi se graniče sa njenim.

Za suđenje Kisić Petrović, Vrhovni sud je delegirao Osnovni sud u Podgorici.

Na teret Kisić Petrović se stavlja krivično djelo nedozvoljeno oružje i eksplozivnih materija ( veće količine municije) za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Pronađenoo oružje je poslato na vještačenje.

"Pretresom porodične kuće u barskom naselju Mirovica policija je pronašla i oduzela oružje za koje građani ne mogu imati dozvolu i veću količinu municije oružja: hekler sa dva okvira punim municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver pištolj nn marke sa sedam komada municije u njemu, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja, tri pečata i jedan štambilj za koje se sumnja da su falsififikovani kao i preko 2.000 komada razne pištoljske municije", kazao je tužilac Osnovnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić.

Iz izvora bliskih policiji, saznajemo da je hapšenjem Kisić Petrović spriječena likvidacija jednog Baranina, čiji identitet za sada policija ne saopštava.

Takođe se sumnja da Kisić-Petrović stoji iza dva paljenja vozila u Baru kao i postavljanje eksploziva na kuću jednog Baranina.

Danijela Kisić Petrović ima slovenačko državljanstvo, a porijeklom je iz Crne Gore.

ave tours unutrašnji

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar