Sloga je ključ uspjeha u Kalamperu

Kalamper Novogodisnji koktel 167

Kraj kalendarske godine vrijeme je sumiranja rezultata poslovanja, a kada se u bilansima nađe petocifrena suma donirana za humanitarne akcije, porez prema državi preko 2,5 miliona evra koji će platiti privatna firma, nastala na temelju porodičnog biznisa - vrijedano je pažnje.

PIŠE: Biljana Dabić

Kompanija Kalamper kao društveno odgovorno preduzeće u prošloj godini donirala je oko 30 hiljada evra. U saradnji sa Rotary clubom Bar uradila je rekonstrukciju dječijeg odjeljenja u Opštoj bolnici Bar, zatim duži vremenski period donira Dobrovoljne davaoce krvi Bar, Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju iz Ulcinja, a i manifestaciju Dani Mrkojevića, razna sportska društva...

Od 2013. godine kompanija Kalamper se nalazi na bijeloj listi poreskih obveznika, kada je lista i nastala, čiji se porez za 2017. godinu očekuje da će iznositi preko 2, 5 miliona evra. Takođe, prema novom Pravilniku kompanija „Kalamper“ je od maja ove godine svrstana u velike poreske obveznike.

Za četvrt stoljeća od kada je osnovan „KALAMPER“ doo, korak po korak kroz porodični biznis kompanija je u ličnoj karti upisivala privredne djelatnosti: ugostiteljstvo, prodaja naftnih derivata, turizmam, prodaja nekretnina, građevinarstvo i prevoz roba.

Ako se napravi matematički presjek, interesantan je podatak da su tokom 17 godina u prosjeku sagradili 12 stabenih i turističkih objekata godišnje.

-Kalamper građevinsko preduzeće je počelo sa radom 2000. godine i do sada broji preko200 uspješno izgrađenih stambenih i turističkih objekata Najznačajniji napredak kompanija Kalamper ostvarila je investiranjem u stambenu gradnju. KALAMPER VISTA je ekskluzivni projekat kompanije: rezidencijalni kompleks zatvorenog tipa namijenjen za dalju prodaju, kazao je Elvir Eki Kalamperović.

Na turističkoj mapi barske rivijere Kalamper je upisan sa 4+ zvjezdice . Ove godine kao kruna poslovanja, u aprilu na Velikom Pijesku je otvoren „Kalamper hotel & spa“ , investicija vrijedna 2,5 miliona evra.

-Kompanija Kalamper kao glavni adut i ključ svog uspjeha navodi slogu, istrajnost i jednoglasnost prilikom odlučivanja i rada kako unutar porodice koja je temelj svega, a tako i unutar organizacijske šeme firme. Jedan od najznačajnijih faktora za uspjeh preduzeća su zaposleni, kojih je osnivanjem firme bilo dvoje, a sada ta cifra dolazi do 150 zaposlenih tokom cijele godine. Taj broj se u periodima sezone povećava i ima tendeciju rasta svake naredne godine, kazao je Elvir Kalamperović u ime domaćina na večeri koju su ogranizovali za poslovne partnere, prijatelje kojima je zahvalio na dobroj saradnji i poželio mnogo uspjeha i poslovnih projekata i u budućem periodu.

ave tours unutrašnji

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar