Gaudeamus Igitur na Fakultetu za poslovnu ekonomiju- Bar

fon sala

Na Fakultetu za poslovnu ekonomiju-Bar održan je svečani pozdravni čas povodom početka nove akademske studijske godine.

Tim povodom upriličena je prigodna svečanost. Uvodni čast odpočeo je muzičkim pozdravom novoj generaciji studenata intoniranjem vjekovima stare studentske himne Gaudeamus Igitur u izvođenju mješovitog hora pod dirigentskom palicom magistra umjetnosti Maje Basarab.
Brojne brucoše i goste pozdravio je u ime Fakulteta za poslovnu ekonomiju – Bar Dekan Fakulteta Prof. dr Božo Marđokić koji je istakao da njihov lični slogan treba da bude kao i slogan Fakulteta: ,,Biti prvi biti bolji i biti drugačiji. Biti prvi što je i najteže a što je i najveći lični izazov, biti bolji u odnosu na sebe svaki novi dan svog života i biti drugačiji odnosno biti svoj i slijediti svoj put. U tom dijelu Fakultet otvara vrata novoj generaciji akademaca i sa zadovoljstvom ćemo graditi zajedničku budućnost. Naš najveći uspjeh su naši studenti koji su nam povjerili svoj akademski razvoj. “ U to ime Dekan im je poželio mnogo sreće i uspjeha na trnovitom ali uzbudljivom studentskom putu.
Studentima su se takođe obratili i profesor Rajko Novićević kao i predsjednica Studentskog parlamenta studentkinja Anđela Janković.
,,Nastojte da budete sudionici, a ne posmatrači procesa koji se odvijaju. Mladom čovjeku, odnosno ljudima kao što ste vi ne priliči da hodaju otvorenih kapaka, a zatvorenih očiju. Uključite se u procese ili nastojte da ih kreirate. Niko od nas nema rezervno vrijeme, zato vas upućujem da se ne bavite onim što je prošlo jer ga ne možete promijeniti, gledajte naprijed i mijenjajte sebe na taj način ćete mijenjati i društvo. Uvjeren sam da možemo zajedno uspjeti na tom putu. I neuspjeh vas ojača, često više nego uspjeh. Nikada nemojte klonuti i posustati na putu realizacije vaših ciljeva. Kako to reče Dikens “Vrijeme nije uvijek strog roditelj: iako ne čeka svoju djecu, blago pomiluje one koji ga dobro upotrijebe“ istakao je Prof. dr Rajko Novićević.
Svoje nove kolege ohrabrila je predsjednica Studentskog parlamenta Anđela Janković sledećim riječima: ,,U životu satkanom od mnogobrojnih dilema i izazova, svaki pojedinac donosi veoma važne odluke. Jedna od takvih odluka jeste i izbor fakulteta gdje ćete sticati znanje neophodno za obavljanje budućeg poziva. Znanje koje ste do sada stekli je samo kap rose, upoređujući sa znanjem koje ćete steći na našem Fakultetu. Ovdje se ne možete susresti sa nekim od koga ne bi mogli nešto naučiti. Ma koliko mislili da znate, nikad ne zastajte u učenju - ni trena, jer prekidanja u učenju nema. I posle studija ostaćemo studenti, jer čovjek uči dok postoji. Studirati ovdje je izazov i privilegija. Istaknuti profesori, moderni programi, praktična priprema za buduće zanimanje. Izabrali ste, bez ikakve sumnje, najbolje za svoju budućnost. Od danas ste dio tima koji svoje pobjede temelji na znanju koje se prepoznaje. Dobro nam dosli”!

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar