Društva maslinara Bar poziva...

cante maslin

Akcija solidarnosti i prijateljstva!

Sigurno se svi dobro sjećaju našeg maslinara i prijatelja pokojnog Saida Saja Čantića. Sajo je bio više nego uzorni maslinar koji je u Mrkojevićima iskrčio šumu i kamenjar, kultivisao zemljište i na njemu zasadio više od 700 stabala maslina raznih sorti.
Na žalost, Sajo je iznenada nesrećnim slučajem tragaično nastradao u 51. godini života. Za njim su ostali stari roditelji, supruga i dvije ćerke. Sajo je pored svoje familije ostavio i 700 mladih maslina. Ostavio je jedinstveni maslinjak kakvog sigurno nema na području Opštine Bar a i šire. Na toj padini, Sajo je uz svoje masline ostavio more znoja, puno žuljeva i umorne ruke i ramena ali je ostavio i puno ljubavi za sve te masline za svaku sadnicu pojedinačno.
Sajovo domaćinstvo je bilo bogato i obilovalo je svim što im je trabalo tako da zahvaljujući vrijednom radu i bezrezervnom trudu njegova familija ni danas u ničemu ne oskudjeva već lijepo živi sa žalom što njega više nema.
Društvo maslinara Bar je u saradnji sa Sajovom širom familijom odlučilo da se bar malo oduži Saju za njegovo prijateljstvo i gostoprimstvo te da pokrene akciju rezidbe svih 700 maslina koje je posadio.
Pozivamo sve maslinare koji se bave rezidbom maslina a koji su u mogućnosti da se odazovu i da u subotu 28. ili u nedjelju 29. aprila dođu u „Baramaticu“ da zajedno izvršimo rezidbu maslina koje je naslijedila Sajova familija. Ovo nećemo raditi kako bi „pomogli“ Sajovu familiju jer oni hvala Bogu imaju svega dovoljno, masline ćemo rezati iz poštovanja prema prijatelju koji više nije sa nama, a koji je bio omiljen u svakom društvu i to je najmanje što je zaslužio od svih nas.
Poštovani maslinari, rezači maslina, ugradite sebe u ovaj lijepi i humani projekat, ako ne možete dva dana dođite jedan, ako ne možete cio dan dođete pola dana, ako ne možete orezati 10 maslina orežte samo jednu, ali dođite i pokažite da smo solidarni, da mislimo jedni na druge, da se međusobno poštujemo i čuvamo izvorne vrijednosti.
Svi koji su u mogućnosti da dođu su dobro došli, nećemo se dijeliti teritorijalno a posebno se nećemo dijeliti na razna „društva maslinara“ ovdje su svi zajedno, svi su kao jedan na putu humanosti i prijateljstva.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar