IPO CG u Berlinu

peko iv

Na Kongresu više od 1500 učesnika...

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore magistar bezbjednosti Ivan Pekić učestvovao je ove godine na Evropskom policijskom kongresu u Berlinu 16 i 17. aprila 2024. godine. Novina ove godine je ta, da je Internacionalna policijska organizacija (IPO) i zvanični partner sa organizatorima Evropskog policijskog kongresa, što dovoljno govori o značaju IPO-a na medjunarodnom nivou.

Na Kongresu se raspravljalo o aktuelnim temama i izlagači su predstavili najnovija tehnološka dostignuća za profesionalnu upotrebu u sektoru bezbjednosti. Evropski policijski kongres je najveća konferencija o unutrašnjoj bezbjednosti u Evropskoj uniji. Svake godine konferencija je mjesto susreta za oko 1500 stručnjaka iz više od 30 zemalja. Konferenciji prisustvuju politički predstavnici, graničari, obavještajne agencije, kao i Vlade, parlamenti i industrije.
Evropski policijski kongres je medjunarodni kongres, koji je organizovan za donosioce odluka iz policije, organa bezbjednosti, industrije i nauke. Cilj je da se ojača dijalog izmedju vlasti i omogući učesnicima, da ostvare nove kontakte sa kolegama iz cijelog svijeta.

Na kongresu se govorilo o mjerama zaštite od savremenih bezbjednosnih prijetnji poput terorizma, organizovanog kriminala, trgovine djecom, trgovine organima, migracije, korupcije u sistemu bezbjednosti i sportskim takmičenjima, kao i najvećim prijetnjama od savremenog terorizma. Na kongresu je bilo riječi i o najsavremenijoj zaštiti od sajber napada na Vlade i državne organe. Jedan od učesnika Jürgen Ebner, zamjenik izvršnog direktora Europola je govorio o integrisanoj saradnji između evropskih tijela za bezbjednost, kroz razvoj tehnike i tehnologije koje pomažu u otkrivanju zločina od strane kriminalnih organizacija. Bilo je takodje razmjene misljenja na temu budućnosti policijskog rada: borbe protiv kriminala i povećanje sigurnosti s vrhunskom tehnologijom. Slučaj korištenja u kriminalističkim istragama i obavještajnim podacima predstavljen je od strane Akkodisa i Microsofta javljaju iz IPO CG.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar