Uspjeh učenika Mihaila Durutovića

IMG 3f37b1d790e247252e135f4ae59a3d09 V 

Durutović je osvojio dva prva mjesta i to u pripremi koktela i u pripremi kafe.

Na nedavno održanom III Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti Restoraterstva u Petrovcu učenik JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar Mihailo Durutović ostvario je zapažene rezultate.
Na ovom takmičenju, koje je Centar za stručno obrazovanje organizovao u hotelu „Palas“, Durutović je osvojio dva prva mjesta i to u pripremi koktela i u pripremi kafe.
Državno takmičenje iz oblasti Restoraterstva, koncipirano u je skladu sa propozicijama EuroSkills-a i odnosi se na učenike II, III i IV razreda srednjih stručnih i mješovitih škola sa teritorije Crne Gore koje realizuju obrazovne programe: Konobar i Restorater. Učenik Mihailo Durutović bio je jedan od 7 učesnika koji su se nadmetali u u 5 disciplina (modula): Postavka stola po meniju, Pripremanje jela pred gostom, Usluživanje hrane i pića po meniju, Pripremanje koktela i Pripremanje napitaka od kafe i čije stečeno ugostiteljsko znanje je ocjenjivao međunarodni stručni žiri.
Učestvovali su predstavnici 7 srednjoškolskih stručnih ustanova i to: JU Srednja mješovita škola "Danilo Kiš" Budva, Škola za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" Podgorica, JU Srednja mješovita škola "Vuksan Đukić" Mojkovac, JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, JU Srednja mješovita škola Golubovci, JU Srednja mješovita škola "Ivan Goran Kovačić" Herceg Novi i JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar.
Mihailo Durutović je učenik odjeljenja III-6, obrazovnog programa Konobar i praćenje razvoja njegovih stručnih kompetencija tokom nastavnog procesa realizovao je prof. Emil Adrović.
Prof. Adrović ističe da je riječ o veoma nadarenom i izuzetno vaspitanom učeniku čije zalaganje i rezultati su vidljivi od samog početka njegovog stručnog obrazovanja. Ovaj nadareni srednjoškolac i pored radnog angažovanja redovno pohađa nastavu i ostvaruje izuzetna postignuća tokom njenog održavanja.
Ovakva dešavanja, pored razvoja takmičarskog duha kod učesnika, imaju za cilj promovisanje nadarenih učenika i stručnog obrazovanja, stvaranje pozitivne atmosfere u odnosu učenika sa predmetnim nastavnicima, kao i jačanje saradnje između ugostiteljskih škola u Crnoj Gori, odnosno snaženje komunikacije između nastavnika, učenika i predstavnika ugostiteljske privrede – navodi prof. Emil Adrović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar