Projekt: Antitrafiking kampanja u mojoj školi - edukuj se – zaštiti se

ipo ssck 2

Radionica održana i u Srednjoj stručnoj školi Bar.

 Edukativna radionica održana je u amfiteatru JU Srednje stručne škole - Bar, na kojoj je aktivno učestvovalo preko 100 učenika.

ipo ssck 1
Ispred organizacije IPO MONTENEGRO magistar bezbjednosti Ivan Pekić, predsjednik IPO Montenegro, govorio je o projektnim aktivnostima i detaljno predstavio štetne posledice droga, stavljajući akcenat na sintetičke droge, ističući važnost uključivanja u suzbijanju njihovog širenja, kroz distribuciju istih, od strane specijalizovanih "MULA", prenosioca droga, koji se često koriste kao bijelo roblje. Učenici su aktivno učestvovali u razmjeni misljenja i argumenata, izražavajući svoju zabrinutost zbog posledica narkotika. Pekić je govorio i o problemima prinudnog prosjačenja Roma, kao jednog organizovanog vida trgovine ljudima, dajući smjernice i inpute za rješavanje ovog alarmantnog problema u drustvu.
Direktorica NVO SISTEM Neda Radović je izmedju ostalog istakla značaj zajedničkog djelovanja i uključivanja u borbi protiv svih vidova nasilja i predočila prosutnima mehanizme zaštite kojima je neophodno pribjeći u slučajevima nasilja, ali i upoznala upravu škole i profesore o servisu koji odnedavno pruža NVO SISTEM.
Projekta »Antitrafiking kampanja u mojoj školi - edukuj se – zaštiti se« koji realizuje NVO SISTEM sa partnerskom organizacijom INTERNACIONALNA POLICIJSKA ORGANIZACIJA Crne Gore, osmišljen je sa ciljem unapređenja preventivnih aktivnosti i učešća svih aktera u obrazovnom sistemu u sprovođenju preventivnih i edukativnih aktivnosti usmjerenih ka posebno osjetljivim kategorijama lica o fenomenu trgovine ljudima sa akcentom na djecu RE populacije.

Direktor JU Srednja stručna škola mr Vučko Asović  kazao je kako je fenomen trgovine ljudima izuzetno složena pojava i da podržava ovakva edukativna predavanja, pri čemu mu obije organizacije duguju zahvalnost na prijemu i organizaciji. 

Edukaciju o trafikingu radile su socijalna radnica Mersiha Čobić i psihološkinja Stela Zejnilović, dok je izvršni direktor IPO MONTENEGRO Momčilo Sćekić istakao značaj učešća civilnog sektora i naveo primjere iz prakse ovog društvenog fenomena.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar