Prodavao amfetamin po Baru!

amf 

Uhapšena osoba u Baru zbog ulične prodaje amfetamina i marihuane

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.Z. (41) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Pripadnici Interventne grupe su 28. jula oko 16,50 časova kontrolisali V.Z. i pregledom pronašli osam pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga amfetamin i pet pvc pakovanja u kojima se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.Z. navedene opojne droge imao namjeru da stavi u dalji tzv. ulični promet na području Bara.
Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici V.Z. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore navedeno krivično djelo.
Kroz pojačane aktivnosti policije, koje su sprovedene na području Bara, tokom vikenda kod 12 osoba su pronađene manje količine kokaina i marihuane, zbog čega su protiv njih podnijete prekršajne prijave, a zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Tokom jula 2023. godine službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su na teritoriji svoje nadležnosti sproveli niz planskih aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje droga.
Akcije su sprovođene u svim opštinama na crnogorskom primorju, što je rezultiralo podnošenjem 17 krivičnih prijava, a što je za 70% više u odnosu na jul 2022. godine, i 67 prekršajnih prijava što je za 71,79% više nego u julu 2022. godine, zbog zloupotrebe opojnih droga.
Izvršene su ukupno 104 pojedinačne zaplijene opojnih droga, što predstavlja uvećanje za 52,94% u odnosu na jul 2022. godine, saopštio Tim za odnose sa javnošću Uprave policije.

PS.redakcija
Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. To je sintetička droga, u vidu  tableta, praškastih materija i drugih kombinacija.
Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj umora, narušavajući zdravlje kosrisnika.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar