MUP poslao upozorenje

 crveni kisobran

Zbog nevremena potrebno podići stepen operativne spremnosti na viši nivo.

Povodom najavljene meteorološke situacije, a u cilju pravovremenog i efikasnog djelovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja.
Naime, tokom noći (utorak na srijedu) i u srijedu (26.jula 2023.) očekuje se prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa.
“Kao posljedica prolaska talasa, na teritoriji Crne Gore, očekuje se stvaranje uslova za formiranje olujno-grmljavinsko gradonosnih oblaka koji potencijalno u zoni olujnog oblaka mogu da generišu jake olujne vjetrove, kraktorajno intenzivnije padavine, burne grmljavinske procese sa pojavom grada”, ističe MUP.
Posebno će, dodaju, uslovi za formiranje olujnih oblaka biti izraženi u jutarnjim satima u srijedu, ali opšta nestabilnost atmosfere će nastaviti tokom dana.
Očekuje se, navode, i pojačan do jak vjetar južnih i zapadnih smjerova a nakon toga u večernjim satima u srijedu vjetar u skretanju na sjeverni.
“Ova meteorološka situcija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti, te je zbog svega navedenog potrebno podići stepen operativne spremnosti na viši nivo”, ističe MUP.
Izvor: Cdm

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar