Učenici/ce Bara medju nagradjenima na konkursu „Petrovdanski đački vijenac“

petnicce 1 

Nagrade sz u uručene u Spomen parku „Vukovi korijeni“ u Petnjici kod Šavnika.

Spomen park „Vukovi korijeni“ u Petnjici kod Šavnika bio je domaćin učesnicima kulturne manifestacije u čast i slavu Vuka Stefanovića Karadžića.
Tradicionalno, na Petrovdan 12.jula , uz prisustvo brojnih učesnika i gostiju, održan je kulturno-zabavni program . U centralnom dijelu svečanosti uručene su nagrade najuspješnijim učesnicima osamnaestog nagradnog konkursa „Petrovdanski đački vijenac“. Na takmičenju namijenjenom starijim razredima osnovnih škola u Crnoj Gori ove godine je učestvovalo oko 200 literarnih, likovnih i ručnih radova.
„Žiri za odabir najboljih radova imao je izuzetno težak zadatak jer su svi prispjeli radovi imali kvalitet i odgovorili temi. Nijanse su odlučivale i raduje što je interesovanje i dalje veliko i što konkurs opravdava svoje postojanje. Raduje entuzijazam đaka i njihovih nastavnika koji je, kao i uvijek, na visokom nivou”, istakla je koordinatorka “Vukove zadužbine“ - Anka Žugić .
Stručna komisija donijela je odluku o najboljim rješenjima koja su nagrađena, a među njima su i učenici iz Bara-iz JU OŠ “Anto Đedović”. U konkurenciji literarnih radova na temu „Što prirodi dajemo- to nam vraća”, treća nagrada pripala je Đorđini Đurović. U kategoriji suvenira cpecijalna nagrada dodijeljena je takođe učenicima ove škole, timu koji čine : Varvara Ševcova, Ksenija Zorkina i Mihajilo Brajović . Nagrađeni učesnici dobili su poklone: diplome, novčane nagrade i školski zabavnik „Danica za mlade“ u čijem narednom broju će biti objavljeni ovogodišnji nagrađeni radovi .

petnicce 2
Mentorka prof. LJilja Milović je sa nagrađenim učenicima prisustvovala svečanosti u Petnjici , a uz podršku uprave OŠ „Anto Đedović“ i roditelja nagrađenih učenika na čemu je veoma zahvalna.
„ Naša škola tradicionalno učestvuje na divnoj manifestaciji posvećenoj Vuku Stefanoviću Karadžiću. Ovo takmičenje čuva od zaborava tradiciju života na selu i to je je posebna vrijednost ovog konkursa . Uvijek rado prihvatamo poziv jer djeca vole kreativne izazove. Organizatori se trude da kroz teme koje odaberu podstiču učenike da prepoznaju ekološke probleme i kroz umjetnički izraz traže rješenja za njih. Tako kod djece razvijaju kritičko mišljenje i njeguju njihove talente. Najvažnije je svakako što je ovo prilika da učesnici iskažu ljubav prema prirodi i da se kroz dječije radove sačuva njena ljepota“-istakla je profesorica Milović
Organizatori takmičenja su Fondacija Vukove zadužbine Žabljak – Šavnik – Plužine i OŠ „ Dušan Obradović“ Žabljak .

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar