Djeca & 13 jul

djeca dvorac 2

Iz programa Dana državnosti - juče ispred dvorca.

U sklopu programa Turističke organizacije Bar, povodom Dana državnosti, u dvorcu i oko dvorca kralja Nikole osmišljen je program koji je okupio umjetnike izvodjače, ali i brojnu talentovanu djecu grada, koja su u sklopu programa pokazala svoju kreativnost.

Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, otvarajući program, poželio je dobrodošlicu na prvu proslavu Trinaestog jula posvećenu najmlađima i iskazao nadu da će ovaj događaj postati tradicionalan.

„Čestitao bih Turističkoj organizaciji Bar na ideji i na realizaciji, zahvalio na pomoći Kulturnom centru Bar, JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, PPU „Svetionik“ i svima koji su doprinijeli da naši najmlađi sugrađani imaju jedan lijep dan.
Zašto dan posvećen najmlađima?
Upravo zato da oni svojom igrom, pjesmom, daju omaž i čast našim slavnim precima zbog kojih svi danas imamo privilegiju i čast da živimo u Crnoj Gori- kazao je Nenezić i podsjetio da Crna Gora danas slavi dva 13. jula.
Program ispred Dvorca je počeo intoniranjem himne Crne Gore u izvedbi ženskog hor Antivari Musica, pod dirigentskim vođstvom mr Mira Kruščića. Prikazan je promotivni spot„Pali za slobodu“ Gorana Pajovića. Manifestaciju su uveličali Barske mažoretke, mlađa grupa FA „Rumija“, grupe Plesnog kluba „Habanera“.

Oficijelni deo programa završen je recitacijom „Svetionik“, autora Rajka Joličića, u kazivanju bliznakinja Ajlin i Alea Toskić.
A onda su djeca ispred dvorca imala svojih pet minuta...

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar