Danas je Dan državnosti CG

spomenik u vir

Čestitke povodom Dana državnosti uputili su:

Mladen Đuričić dps
Čestitka predsjednika OO DPS Bar povodom Dana državnosti Crne Gore
Povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, svim građankama i građanima naše države upućujem iskrene čestitke u ime OO DPS Bar, kao i u svoje lično ime.
Slavni datumi iz naše slavne istorije upisani su i u knjige istorije evropskih naroda. 13. jul je jedan od njih – na taj dan 1878. godine na Berlinskom kongresu, Crna Gora je stekla državnu nezavisnost, a 13. jula 1941. godine upravo su Crnogorci digli ustanak protiv fašizma, koji je zahvatio cijelu Evropu. Koliko je samo časno i ponosito nositi takvo nasljeđe predaka! Ali je istovremeno i obavezujuće – da čuvamo vječni slobodarski duh crnogorskog naroda i da prenesemo taj plamen i na naše potomke.
Savremeno društvo sa svim svojim izazovima i teškoćama, nije ništa manje zahtjevno od vremena naših đedova i prađedova. Čuvajmo našu državu, gradimo je i snažimo, na slobodarskim i časnim temeljima, kao građansko društvo jednakih šansi za sve naše građane.
Još jednom, srećan Dan državnosti, nek je vječna Crna Gora!
Mladen Đuričić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar

cakan glava 

U ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, svim crnogorskim građanima u domovini i dijaspori čestitam 13. jul - Dan državnosti i Dan ustanka protiv fašizma.
S dubokim pijetetom i zahvalnošću podsjećamo se velikih istorijskih događaja koji simbolišu crnogorski slobodarski duh i tradiciju – Berlinskog kongresa 1878. i ustanka protiv fašizma 1941. godine.
Svijetla i časna simbolika 13. jula sve nas obavezuje da nastavimo da čuvamo i razvijamo poruku antifašizma i da zajedno gradimo modernu Crnu Goru kao slobodnu, odgovornu, pravednu i ekonomski jaku zajednicu svih njenih građana,
SREĆAN DAN DRŽAVNOSTI!
Srdačno,
Predsjednik Biram Crnu Goru- Biram Bar
Radomir Novaković Cakan

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar