Čestitke povodom Dana državnosti

Dusan nenezic 

Čestitka predsjednika Opštine Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević svim građankama i građanima Bara i Crne Gore, dijaspori širom svijeta, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, uputio je srdačne čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda.

"Najsvjetlije tradicije i najčvršći temelji crnogorske države snažno su isprepletani upravo kroz ovaj datum. Ovo je dan kada je na Berlinskom kongresu 1878. Crna Gora međunarodno priznata kao suverena država ali i dan kada je 1941. Crna Gora potvrdila da u svakom vremenu nosi neugasivu luču slobode u svojim njedrima, podižući, prva u porobljenoj Evropi, ustanak protiv zla fašizma.

Crna Gora uvijek je znala da je vrijednost slobode neprolazna vrijednost za koju se uvijek iznova mora boriti i ljubomorno je čuvati kao najvrijedniju stvar sa kojom je vjekovima opstajala i opstala.

Svjesni ogromne žrtve koju su generacije položile da bi mi danas živjeli u miru i pod svojim barjakom, ostajemo čvrsto na braniku vrijednosti antifašizma, građanske države, slobodnog i otvorenog društva u kojem ima mjesta za sve, bez obzira na bilo koju različitost.

Ponosan sam što je baš Bar grad u kojem je začeta i prva crnogorska država sa Tuđemilskom bitkom, grad u kojem pukla prva ustanička puška 13. jula i grad koji je i danas primjer kako skladno i zajedno, jedni uz druge i jedni za druge, žive sve vjere i nacije, prihvatajući razliku kao najveće bogatstvo i temelj sigurne budućnosti i vječnosti naše države.

Da je vječna Crna Gora!", stoji u čestitki predsjednika Raičevića.

*****

Čestitka Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislava Nenezića

Velika mi je čast i posebno zadovoljstvo da u svoje lično ime i u ime Skupštine opštine Bar svim građankama i građanima Bara čestitam 13. jul Dan državnosti Crne Gore.
Imamo privilegiju da danas ovim praznikom obilježavamo dva značajna datuma slavne crnogorske prošlosti. Danas slavimo 13. jul iz 1878. i 1941. godine, dva datuma kroz dva vijeka kojima se potvrdilo slobodarstvo našeg naroda i viševjekovno trajanje naše Crne Gore.
Naši preci su herojskom lakoćom davanja svojih života za slobodnu i nezavisnu Crnu Goru nepogriješivo utabali put kojim sve buduće generacije podignutoga čela mogu da koračaju dostojno živeći živote slobodnih ljudi.
Svjedoci smo danas ipak da borba za modernu Crnu Goru nije završena, pred nama je zadatak da čuvamo i unaprijeđujemo naš grad, našu državu, učeći na taj način mlade generacije da ostanu dosljedni i vjerni njenoj slobodarskoj i antifašističkoj tradiciji.
Nikada ne smijemo smetnuti s uma žrtve naših predaka, jer oni su dobro znali da je sloboda jedini način na budemo bolji i da njena tajna leži u hrabrosti čovjeka i građanina.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar