Azil & Radovan

pas Radovan

Danas je Radovan smješten u azil.

Realno dosta se gradjana psa Radovana bojala zbog njegove veličine a pas je trpio razne oblike zlostavljanja od strane ljudi. Znali su da ga iz čistamira prebijaju motkama , gadjaju kamenjem a i da huškaju i pustaju vlasničke opasne pse na Radovana, sto je Radovana ponekad dovodilo razdrazljivosti i agresivnosti.

Iskreno mislim da će odmoriti od ulice. Biće kastriran i ako neko želi da ga udomi može to i uraditi, ali isto tako posjetiti svaki dan u azilu.
Rašo, žao mi je što ti nismo mogli naći dom do sada, ali ulica nije odavno za tebe mjesto bila. Prije svega hvala upravi azila, objavljeno je na FB stranici aktivistkinje zaštitnice životinja.
Prenosimo deo izvoda komentara sa FB stranice:
Snežana Simić:
Radovanu treba dom, on je predugo već na ulici. Njemu nijesam prognozirala dug vijek na ulici, ali igrom slučaja preživeo je sve pa i češća trovanja pasa u tom kvartu. Radovan je zaslužio svoj kutak i svoje ljude.
Milica Maja Lekovic:
Radovanu je u skloništu, prilikom ljekarskog pregleda ustanovljeno da nesretni pas ima veliki broj ožiljaka od rana koje je trpio u prethodnom period i od ljudi i od drugih pasa.
Buba Knezević Tomić
Da je neki čovjek preživio nasilje koje je preživio Radovan , odavno bi imao psihičkih problema. Na sreću dobre duše , nisam još pitala za dozvolu da ih imenujem, sto puta su mu pomogle da se liječi, hranili ga i sklanjali od nevremena, branili i tako dalje. Sjećam se jedne Nove god kada su mu mangupi bacali upaljene petarde po tijelu.

Radovan je već stariji pas i ako je neko u prilici, ima vremena, prostora i volje, bilo bi lijepo da udomi Radovana da preostali život proživi u miru i porodičnom okruženju.
Radovan je bio i ostao dobar pas.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar