Regionalni vodovod: Uzor u pogledu poštovanja zaposlenih

regg 3

Danas  su zaposlenici RVCG svečano potpisali Kolektivni ugovor.

DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je danas svečano obilježilo zaključenje Kolektivnog ugovora, u prisustvu predstavnika resornog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, državne sekretarke, Zorice Krsmanović, Kemala Grbovića, direktora Direktorata za ekologiju i klimatske promjene kao i predstavnika Saveza sindikata Crne Gore , Branka Plamenca i zaposleniih u Društvu.

regg 1

Ugovor su potpisali Predsjednik Odbora direktora, Zoran Lakušić, Izvršni direktor, Borislav Ivanković i predsjednik Sindikalne organizacije DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, Igor Anastasov.

Radi se o izuzetno važnom momentu za sve zaposlene u ovom Društvu budući da je ovo prvi put, od samog osnivanja Regionalnog vodovoda, da se zaključuje Kolektivni ugovor, kojim se uređuju njihova prava i obezbjeđuju mnoge povoljnosti. Današnji čin potpisivanja se može smatrati velikim uspjehom, koji je rezultat posvećenosti organa upravljanja, menadžmenta i predstavnika Sindikata.

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora napravljen je i značajan korak koji osigurava status i povoljnije uslove rada za zaposlene, a želja ovog Društva je da bude primjer svim poslodavcima u Crnoj Gori tako i u regioniu, u pogledu poštovanja zaposlenih, njihovih prava i potreba.

Ovom prilikom, prisutnima se obratila državna sekretarka u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Zorica Krsmanović.

“Moram istaći zadovoljstvo našom dosadašnjom saradnjom sa Regionalnim vodovodom, Resorno ministarstvo i Vlada Crne Gore su tu da budu jedna ozbiljna podrška Regionalnom vodovodu u svim aktivnostima koje Regionalni vodovod preuzima,” rekla je Krsmanović.

Predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda, Zoran Lakušić je tom prilikom naveo da je ovo Društvo, uz pomenuti Kolektivni ugovor uspjelo da kreira i novi Statut, novu sistematizaciju, kao i da unaprijedi i sa zakonom uskladi Osnivački akt, zajedno sa predstavnicima Resornog Ministarstva i predstavnicima lokalnih samouprava izmjeni i dopuni Zakon o regionalnom vodosnabdijevanju, redovno servisira plate zaposlenih i obaveze prema dobavljačima.

“Sprovodeći mjere štednje i uz povremenu asistenciju Ministarstva finansija redovno servisiramo obaveze prema međunarodnim finansijskim institucijama vezano za razvojne kredite i u potpunosti ispunjavamo ugovorne obaveza u dijelu vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja”, poručio je on.

“Imali smo prije svega, punu podršku i razumjevanje kabineta predsjednika Vlade Crne Gore i samog predsjednika, a na punu posvećenost našli smo i u resornom Ministarstvu, posebno u Direktoratu za ekologiju i klimatske promjene. Ističem dobru saradnju sa ekološkim aktivistom gospodinom Vukom Vujisićem, a posebnu zahvalnost upućujem medijskoj zajednici Crne Gore, koja je sa posebnim senzibilitetom i objektivnošću pratila sva dešavanja u Regionalnom vodovodu”, zaključio je Lakušić.

Svoju zahvalnost na pozitivnoj saradnji prilikom kreiranja boljih uslova za ostvarivanje radnih prava iskazao je i predsjednik Sindikalne organizacije DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, Igor Anastasov.

“Mi jednostavno pripadamo jednoj od najznačajnijih karika održivog razvoja, jer komunalna djelatnost predstavlja jedan od tri elementa uspješnosti razvoja jednog društva na jednoj teritoriji. Zahvalio bih se predsjedniku Odbora direktora na ukazanom povjerenju i izvršnom direktoru što smo nakon dužeg vremenskog perioda valorizovali ovako značajan dokument u ostvarivanju radnih prava zaposlenih,” kazao je Anastasov.

Izvršni direktor Borislav Ivković ističe da je više vremena posvećeno radu na dokumentu kako bi se došlo do rješenja koje u cjelosti odražava interese svih socijalnih partnera – zaposlenih, menadžmenta i Odbora direktora.

“Mislim da smo u tim nastojanjima uspjeli i da ugovor predstavlja još jednu potvrdu međusobnog razumijevanja i poštovanja socijalnih partnera u Regionalnom vodovodu. Iskreno se nadam da će resorno Ministarstvo i Vlada Crne Gore prepoznati njegov kvalitet i dati svoju saglasnost,” istakao je izvršni direktor Borislav Ivanković. 

Čin sklapanja ovog akta, rezultat je sinergije rukovodstva i zaposlenih u Društvu, te je bilo sasvim prirodno da se na prigodan način i obilježi, u prisustvu svih onih koji su napornim radom i posvećenošću vrijednostima za koje se ovo Društvo zalaže, doprinijeli njegovoj realizaciji, saopšteno ej iz RVCG.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar