Javni poziv Opštine Bar za podršku zanatstvu

javnipozivzanatlije 

Za podršku, bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 eura za zanatlije

Opština Bar je objavila Javni poziv za učešće u programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku u opštini.
Ukupan iznos opredijeljenih sredstava za raspodjelu po ovom pozivu, obezbijeđenih iz bužeta Opštine za 2023. godinu, iznosi 20.000 eura. Ova bespovratna finansijska sredstva dodjeljuju se kao subvencija za prijavljene i odobrene projekte, a u cilju započinjanja sopstvenog biznisa za sve potencijalne zanatlije, unaprijeđenje postojećeg poslovanja već registrovanih i otvaranja novih radnih mjesta.

Intervencijom u okviru ovog programa lokalna uprava želi afirmisati značaj zanatstva, podstaćo unaprijeđenje poslovnog ambijenta, obogatiti turističku i ekonomsku poonudu grada, te motivisati mlade sugrađane i nezaposlene da unaprijede znanja i kompetencije u ovoj oblasti, izraze svoju kreativnost i ostvare ekonomsku nezavisnost .

Pravo prijave imaju zanatlije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, odnosno preduzetnici i privredna društva u skladu sa Zakonom o zanatstvu, kao i registrovane zanatlije koje imaju prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, te i nezaposlena lica sa prebivalištem na teritoriji opštine.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom projektu iznosi 2.000 eura, a isti se finansira u iznosu koji nije manji od 80% od iznosa navedenog u prijavi. Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe starosti do 30 godina, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100% opravdanih troškova.

Javni poziv za učešće u Programu otvoren je 30 dana od dana objavljivanja. Detaljne informacije o uslovima poziva, načinima podnošenja prijave, propisanim kriterijumima, uz prijavne formulare i obrasce dostupne su na web sajtu Opštine Bar www.bar.me ili u štampanoj verziji u Građanskom birou Opštine.

U svrhu informisanja svih zainteresovanih o pitanjima od značaja za prijavljivanje predviđeno je održavanje „Info dana“ u četvrtak, 27. aprila, u terminu od 10h do 13h, u sali 10+ Opštine Bar. Pored toga, dodatne informacije i stručna pomoć mogu se dobiti putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem telefona 030/301-446, kao i u kancelarijima Sekretarijata za privredu (br.113 i 139) svakog radnog dana od 08:30h do 14h.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar