Opštini Bar za tri projekta 670 hiljada eura

 Projekateu1

Sredstva su dodeljena u okviru 3 nova EU projekta na bilateralama sa Albanijom i Kosovom.

Na svečanoj dodjeli grantova održanoj u Skadru u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, šefica Kancelarije za upravljanje projektima, Ana Živanović, predstavila je projekat New reality of the Heritage Sites, na kojem je Opština Bar vodeći partner, a koji je ukupne vrijednosti 533.024,94 eura. Budžet Opštine Bar u okviru ovog projekta iznosi 288.029,20 eura, a partneri su Opština Tropoje i NVO FLAG.

Cilj projekta je da doprinese očuvanju i razvoju turizma, kulture i naslijeđa u Crnoj Gori i Albaniji, kroz unapređenje i promovisanje kulturnog naslijeđa Bara i Tropoja, te kreiranje moderne prekogranične turističke prezentacije.

U okviru projekta su predviđeni infrastrukturni radovi na postojećoj ruti u Starom gradu Baru i razvoj novih softvera za prezentaciju.

Projekateu

Pored ovoga, Opština Bar je zajedno sa Opštinom Skadar korisnik još jednog granta u okviru istog poziva. Riječ je o projektu Building Smart Forest, ukupne vrijednosti 495.000,00 eura, a na kojem je vodeći partner NVO FLAG. Budžet koji pripada Opštini Bar za nabavku vrijedne opreme za Službu zaštite i spasavanje i uspostavljanje jedinstvenog međuopštinskog sistema za rano otkrivanje šumskih požara, iznosi 194.038,96 eura.

Oba projekta su započela 1. marta i realizovaće se tokom narednih 30 mjeseci.

Istog dana je započelo sprovođenje i trećeg EU projekta Opštine Bar - C.L.O.S.E.R koji je odobren u okviru programa CBC Crna Gora – Kosovo, a koji je u sinergiji sa projektom New Reality i u okviru koga će se čistiti putne komunikacije u centralnom dijelu Starog grada Bara, sa ciljem otkrivanja novih ulica, trgova i objekata za turiste. Vodeći partner je NVO CHWB, a ukupni budžet projekta iznosi 400.000,00 eura. Za implementaciju predviđenih aktivnosti Opštini Bar pripadaju sredstva u iznosu od 191.101,13 eura.

Novi projekti će biti detaljnije predstavljeni u narednom periodu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar