Završeni gradjevinski radovi u azilu na Kufinu

azzill 1 

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević danas je saradnicima obišao objekat na Kufinu.

Prvi psi i mačke u skloništu s proljeća
Azilom će upravljati opštinsko preduzeće "Lovstvo" doo.
Slijedi opremanje objekta i stavljanje u funkciju, za što su sredstva predviđena Budžetom Opštine Bar za 2023 .

azzill 3


https://www.facebook.com/BarOpstina/videos/829966201450928


Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je danas objekat Skloništa za napuštene životinje na Kufinu povodom završetka izgradnje ovog kapitalnog projekta lokalne uprave koji će na najkvalitetniji i moderan način riješiti pitanje humanog zbrinjavanja uličnih pasa i mačaka.
Na prostoru od oko 6.000 kvadratnih metara, od čega je iskorišćeno 2.500 kvadrata, dok je preostali dio namijenjen netaknutoj prirodi i dodatnom ozeljenjavanju, izgrađen je objekat koji posjeduje kapacitete za grupni i izolovani smještaj za životinje, ambulantu, kuhinju, grobnu jamu, kao i otvoreni atrijum u centru koji će služiti za prijem i za druženje sa životinjama.
Bar je konačno dočekao da dobije jedan od daleko najsavremenijih objekata ove vrste u Crnoj Gori, ali i u regionu. Sklonište za napuštene životinje kao takvo projektovano je za kapacitet do 100 pasa, a ono što je posebno bitno istaći je da ćemo pored pasa imati i poseban dio smještajnih kapaciteta i za mačke. Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ovaj projekat realizovan u skladu sa važećim standardima koje je bilo neophodno inkorporirati čime su ispoštovane sve pozitivne zakonske odredbe u ovoj oblasti“, kazao je Raičević.
Obilasku su prisustvovali i Marko Brnjada, direktor DOO „Lovstvo“, društva zaduženog za upravljanje skloništem, predstavnici projektantske firme „Basketing“, predstavnici nadzornog organa kao i firme DOO „Kalamper“, izvođača radova.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar