Globalna nedjelja preduzetništva!

preduz ml 

U Omladinskom klubu Bar obilježena Globalna nedjelja preduzetništva.

Omladinski klub Bar osnovan od strane Ministarstva sporta i mladih Crne Gore u saradnji sa NVO „Akcelerator preduzetništa“ je obilježio Globalnu nedjelju preduzetništva.
Globalna nedjelja preduzetništva je svjetski preduzetnički pokret koji se obilježava u trećoj nedjelji novembra. Kroz aktivnosti u lokalnim i globalnim zajednicama, slavi se i promoviše duh preduzetništa kao važan segment obrazovanja i cjeloživotnog učenja.
Direktorica NVO Akcelerator preduzetništva Violeta Žudić je vodila radionicu na temu “Podsticanje preduzetničke misli”. Mladi su imali priliku na ovoj radionici da čuju koliko je preduzetništvo značajno za njih kao pojedince, kao i sredinu oko njih. Takođe, kroz partikčne primjere su navedeni da razmišljaju o svojiim vrijednostima kao i načininima na koje mogu unovčiti svoje talente i hobije, a samim tim pokrenuti svoju preduzetničku ideju.
Direktorica Žudić je istakla da je preduzetništvo važan segment savremenog poslovanja i generator inovativnih ideja koje doprinose ukupnom razvoju društva. U tom smislu od posebnog je značaja podsticati preduzetničko djelovanje mladih. Ona je poručila mladima da kontinuirano rade na sebi, da prepoznaju i iskoriste svaku priliku za razvoj i usavršavanje, a iznad svega da njeguju i stiču preduzetničke kompetencije. „Preduzetničke kompetencije, taj duh za postignućem i entuzijazam koji je spreman da mijenja stvari i koji se opire rutiniziranim aktivnostima, ključan je za uspjeh u bilo kojoj oblasti“,naglasila je Voleta.
Administratorka Omladinskog kluba Bar, Ajla Jadadić izjavila je da obilježavanje Globalne nedelje preduzetništva u Baru i to u prostorijama kluba ima veoma značajnu ulogu jer su mladi puni ideja, puni entuzijazma i da još u ranim godinama trebaju biti spremni da pokušaju da svoje snove i ostvaraju, a time da doprinosu sebi i svojoj okolini.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar