Igre i znanje bez granica

sutomore new

Takmičenje osnovca barskih osnovnih škola .

Osnovci barskih osnovnih škola sjutra će se nadmetati u nastavku takmičenja “Pringles u igri i znanju bez granica” koje će biti održano u OŠ “Kekec” - Sutomore sa početkom u 11 sati.

Učenici petih razreda, osnovnih škola: “Kekec”, “Srbija”, “Anto Đedović” i “Blažo Jakov Orlandić”, njih 15 iz svake škole, kroz pet tematskih igara pokazaće svoje vještine, spretnost i znanje, a boriće se za što bolji plasmani i učešće u završnici takmičenja, koje je planirano za kraj novembra.

Manifestacija se održava uz podršku Opštine Bar i pokroviteljstvo kompanije “Five G”. Zahvaljujući donaciji Fudbalskog, Košarkaškog i Odbojkaškog saveza Crne Gore sve škole učesnice dobiće lopte kao podrška nastavi fizičkog vaspitanja.

Cilj događaja je da djeca kroz uzbudljive i zabavne aktivnosti pokažu takmičarski duh, pripadnost školi i zajednici. Predvođeni kapitenima, osnovci se takmiče u više disciplina, koje su osmišljene i dogovorene sa nastavnicima iz škola učesnica.

Projekat ima i edukativni karakter, za šta su zaduženi Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Agencija za zastitu zivotne sredine, koji u tematskim igrama afirmišu zdravlje, zdrave stilove života, prirodu i zaštitu životne sredine.

Pobjednici takmičenja obezbjeđuju poziciju na rang listi i četiri ekipe sa najboljim rezultatom na tabeli, učestvovaće u polufinalnim borbama sredinom novembra. Škola pobjednica finalnog takmičenja, pored pehara, osvojiće i LCD televizor poklon SC Butiko, što je još jedan doprinos poboljšanju uslova rada i za đake i za nastavnike, a učenici će se okititi zlatnim medaljama.

Cilj manifestacije je promocija zdravih stilova života i pružanje mogućnosti svim učenicima da učestvuju u besplatnom sportsko-zabavnom sadržaju, kao i da se djeci ponudi novi doživljaj, čime bi se oplemenilo njihovo školovanje,
 saopštio je Vladimir Fuštić, PR manifestacije

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar