Škola Objektivizma

vulic cc 1

NVO “Akcelerator preduzetništva- Bar” u saradnji sa Ajn Rend Centar Evropa iz Srbije i Prometheus Fondation, ove godine po četvrti put realizuje Školu Objektivizma Džon Galt u Crnoj Gori.

Džon Galt Škola predstavlja uvod u Objektivizam a polaznici imaju priliku da upoznaju realnost, dostignu svoj potencijal i nauče da žive srećan i ispunjen život. Škola se održava jednom nedeljno u Podgorici. Predavanja su bazirana na idejama Objektivizma kao i djelima spisateljice Ajn Rend.

Škola je zvanično počela 10. oktobra i do sada je održano četiri predavanja. Organizacioni tim se susreo sa izazovom pri odabiru polaznika usljed velikog broja fantastičnih prijava. Ukupno 25 mladih, entuzijastičnih i ambicioznih studenata je odabrano i čine četvrtu generaciju Škole u Crnoj Gori. Predavanja su a prilagođena mladima i njihovom životu pa su predavači samim tim okrenuti ka povezivanju filozofije objektivizma sa životom svakog pojedinca.

vulic cc 2

Program se sastoji od osam predavanja koja obuhvataju osnove filozofije, osnove objektivizma kao filozofskog pravca i uticaj objektivizma na današnji svijet, kao i to kako mladi ljudi mogu iskoristiti filozofiju objektivizma za lični razvoj i uspjeh u svojoj karijeri.

“Ova Škola je idealna za mlade, aktivne ljude koji su željni novih znanja iz oblasti filozofije, društva, ekonomije i politike. Program podrazumjeva predavanja i kreativne sesije koje su zasnovane na interakciji kao i čitalačke sekcije. Posebno mi je drago da smo ove godne uspjeli realizovati Školu uživo, s obzirom da smo zbog pandemije Covid-19, prošle godine bili prinuđeni predavanja držati online.” – Kazala je Violeta Žudić, organizatorka Škole i direktorica NVO “Akcelerator preduzetništva –Bar”.
Do kraja Škole Džon Galt, ostalo je još četiri predavanja koja će zaokružiti ukupnu sliku filozofije objektivizma. Po završetku svi polaznici dobijaju sertifikate koji ih klasifikuju kao alumniste ovog programa pa samim tim imaju prednosti u odnosu na ostale kada su u pitanju sve aktivnosti krovnih institucija ove filozofije.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar