Opština Bar nastavlja da pruža podršku Organizaciji slijepih i slabovidih

organizacijaslijepih

Raičević: “Želimo biti partner i oslonac osobama sa invaliditetom”.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević organizovao je godišnji susret sa predsjednikom Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselinom Joketićem povodom 15. oktobra, Međunarodnog dana bijelog štapa.

Tom prilikom je ocijenjeno da je na planu unaprijeđenja položaja slijepih i slabovidih osoba urađeno mnogo, ali i da će Opština nastaviti da sa posebnim senzibilitetom pristupa potrebama osoba sa invaliditetom.

”Pored redovnog finansiranja aktivnosti Organizacije, što se četvrtu godinu zaredom uspješno sprovodi, pažnja lokalne uprave u proteklom periodu bila je usmjerena i ka projektima kojima se može obezbijediti unaprijeđenje uslova života slabovidih osoba u našem gradu. Kroz izgradnju taktilnih staza na određenim lokacijama, postavljanja rampi te ugradnju zvučnih semafora znatno je poboljšano stanje infrastrukture koja je važna za pripadnike ove populacije. To je pravac u kojem ćemo ići i ubuduće jer želimo biti partner i oslonac osobama sa invaliditetom“, kazao je Raičević.

On je dodao da će aktivnosti Opštine Bar u narednom periodu podrazumijevati dalje prilagođavanje javnih površina i fazno postavljanje taktilnih staza vodilja za slabovide i slijepe sugrađane na lokacijama kod važnih institucija i objekata od vitalnog značaja za njihovo svakodnevno funkcionisanje.

Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinje Veselin Joketić izrazio je zadovoljstvo sprovedenim mjerama i otvorenošću koju Opština Bar pokazuje u pogledu konsultacija ove organizacije oko svih projekata od značaja za OSI što rezultira vrlo konkretnim rezultatima koji znače bolji kvalitet života za slijepe i slabovide građane.

Na sastanku je istaknuta i namjera Opštine Bar da napravi korak naprijed i da svoje servise učini dostupnijim OSI te da kroz Kancelariju za upravljanje projektima EU pruži podršku Organizaciji i bude njen partner u procesu sprovođenje eventualnih projekata Evropske unije namijenjenih ovoj kategoriji stanovništva.

„Vjerujem da je kroz više primjera pokazana naša spremnost da članovima OSI obezbijedimo komfornije i kvalitetnije uslove.

Dobro razumijevanje i međusobno povjerenje sa Organizacijom, prepoznate kao NVO sa posebnim statusom, osnova su da i u narednom periodu tražimo mogućnosti koje će život slijepih i slabovidih osoba, kao važne cjeline naše zajednice, učiniti savremenijim i ljepšim“, zaključio je predsjednik Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar