Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo-Bar obavještava svoje studente!

slika Erasmus 2

Barskim studentima Erasmus+ program omogućio mobilnost i sa Univerzitetom Jaen u Španiji.

Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar u toku prošle studijske godine ostvario je, kroz Erasmus+ program mobilnosti, saradnju za Univerzitetom Jaen iz Španije. Saradnja će se realizovati kroz razmjenu studenata i nastavnog osoblja u naredne tri godine, tokom kojih je planirano da 10 studenata FPEP Bar ostvari četvoromjesečnu mobilnost i u toku cijelog semestra prati nastavni proces na pomenutom španskom univerzitetu. Prve mobilnosti studenata biće realizovane već od ljetnjeg semestra studijske 2022/23. godine, odnosno od februara mjeseca naredne kalendarske godine.

Pomenuta razmjena studenata i nastavnog osoblja nastavak je saradnje koju je barska ustanova visokog obrazovanja sa Univerzitetom Jaen započela u julu ove godine. Dosadašnja realizovana razmjena ostvarena je kroz mobilnost četiri predavača sa FPEP Bar, koji su održali predavanja grupi studenata u Španiji koji nastavu pohađaju na engleskom jeziku.

slika Erasmus 1

Osim saradnje sa španskim univerzitetom, Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar već unazad tri godine sa velikim uspjehom i odličnim rezultatima realizuje razmjenu studenata i nastavnog osoblja sa visokoškolskom ustanovom iz Ljubljane, a kroz ovaj program razmjene je veliki broj nastavnog osoblja i studenata boravio i realizovao nastavne aktivnosti u glavnom gradu Slovenije.

„Međunarodno iskustvo kako studenata, tako i predavača, predstavlja značajan faktor profesionalnog i stručnog usavršavanja. Mobilnosti koje smo uspostavili, sa visokoškolskim ustanovama u Španiji i Sloveniji, pružaju veliku mogućnost studentima za sticanje znanja, vještina i kompetencija koje će im biti vrlo važne za dalje profesionalno usavršavanje. Takođe, nastavnom osoblju učešće u okviru Erasmus+ programa i realizacija nastavnih aktivnosti na ustanovama visokog obrazovanja sa područja EU pružaju nemjerljiv značaj za podizanje kvaliteta i sticanje znanja o uporednim praksama.“ Istakao je dekan prof. dr Rajko Novićević.

Svi troškovi prevoza i četvoromjesečnog boravka studenata (hrana, smještaj i dr. troškovi) tokom trajanja mobilnosti, pokriveni su kroz Erasmus+ program, a konkurs za učešće studenata biće objavljen u toku narednog mjeseca.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar