Opština Bar: 73.400 eura za projekte i programe NVO

 nvo 002

Opština Bar dodijelila je sredstva za 11 barskih NVO od 25 aplikacija na Javnom konkursu, kao i za 9 NVO koje za Opštinu Bar imaju poseban status.

Ukupan iznos sredstava predviđenih budžetom Opštine Bar za ovu namjenu za 2022. godinu iznosi 73.400 eura što je značajno uvećanje u odnosu na prošlu godinu i potvrda da lokalna uprava nastavlja da njeguje kvalitetnu i održivu saradnju sa civilnim sektorom kroz stalnu podršku radu NVO i razvoju civilnog sektora već više godina u kontinuitetu. 

Prvorangirana na konursu je NVO Manoveki koju zastupa Goran Pajović sa projektom „Kvalitet maslinovog ulja-između tradicionalnog i modernog pristupa“ koji je podržan sa 4.180 eura, zatim NVO Slavi život sa projektom „Afirmacija biciklizma u Baru“ Dražena Dobrkovića koji je podržan sa 3.904 eura, dok je trećerangirani projekat NVO Camp Samia Dodića, „Aktivni mladi za bolju životnu sredinu“ podržan sa 4.175 eura. 

Projekat NVO Zima Varvare Boikove, pod nazivom „Festival duhovne muzike- Ekumenika” podržan je sa iznosom od 2.945 eura, NVO Svetionik Durutović Ivane sa projektom „Selektujmo otpad zajedno“ sa 4.156 eura dok je NVO Sua Sponte i projekat „Budžet skener“ Radomira Petrića od strane Komisije podržan sa 2.945 eura. NVO Marine Life Research fondation, Nataše Nikpaljević, aplicirala je sa projektom „Sprovođenje naučnog istraživanja i edukacija javnosti za zaštitu mora i marinskog top predatora, vrste dobrog delfina u Baru“ za što su podržani u iznosu od 4.182 eura. NVO Teatar Čedo Dragović koju zastupa Raičević Leposava podržan je sa iznosom od 4.400 eura za projekat „13.Festival dječijeg teatra CG- Bar“. 

Projekat NVO Crni krš pod nazivom „Poboljšanje životne sredine u ruralnim područjima uz pomoć lokalnim poljoprivrednim gazdinstvima“ Darka Pepđonovića podržan je sa 3.800 eura, projektu NVO Bubulj „Ekogeneracija projekat snimanje kratkometražnog igranog filma u cilju podizanja ekološke svijesti kod mladih ljudi“ dodijeljena su sredstva od 4.183 eura dok je NVO Pod spile 74, koju zastupa Mijović Miodrag, za projekta „Pod spile“ podržana sa 3.372 eura. 

Odlukom Komisije dodijeljena su sredstva i za organizacije od značaja za Opštinu, koje imaju poseban status zbog dostignutih dometa i kontinuiteta u radu a koje su podnijele programe rada. Tradicionalno, to su udruženja humanitarnog karaktera koja su decenijama na usluzi cijelom društvu i svakom pojedincu koji je u potrebi. Programi Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Luka Bar“, Društva roditelja djece sa posebnim potrebama-Bar i Udruženja paraplegičara Bar podržani su sa 4.000 eura, NVO Adria i Organizacija gluvih i nagluvih sa 3.500 odnosno 3.000 eura, program Društvo za borbu protiv šećerne bolesti „Plavi krug” Bar podržan je sa 2.500 eura, dok su sa po 2.000 eura podržani programi Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Željeznička stanica Bar„ i Organizacija civilnih invalida rata za Bar i Ulcinj. 

Sa svim dobitnicma po Javnom konkursu ugovore o dodjeli sredstava potpisaće predsjednik Opštine Bar. 

Odluka o raspodjeli sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija za 2022. godinu dostupna je na sajtu Opštine Bar. 

Podsjećamo, posebna sredstva u budžetu Opštine odvojena su za rad narodne kuhinje u Baru i ta sredstav dodijljena su NVU “Žene Bara” upravo za rad narodne kuhinje koju ova orgnizacija već godinama uspješno realizuje. Isto tako, opredijeljena su i posebna budžetska sredstva za rad dnevnog centra za starija lica pri Karitasu. Za ove dvije važne socijalne ustanove oprijedlili smo po 25.000 eura Budžetom.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar