Prepoznaj, pomogni i prijavi...

hot jasmina

Predavanje je održano u sklopu tematskog projekta.

U okviru nacionalnog projekta edukacije mladih o vršnjačkom nasilju, kojeg realizuje Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, u JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Bar održano je predavanje na ovu temu.
Samostalni policijski inspektor za nasilje u porodici i maloljetničku delikvenciju u Centru bezbjednosti Bar Alma Hot prisutnim učenicima saopštila je najvažnije informacije koje se odnose na značaj edukacije, preveniranja i procesuiranja u vezi slučajeva vršnjačkog nasilja. U ovom projektu JU SEUŠ Bar izabrana je od strane MPNKS kao jedna od tri škole učesnice iz primorske regije i zato je četrdeset njenih učenika bilo u prilici da, nakon sadržajne prezentacije, dobiju odgovore na pitanja povodom ove teme koja, na žalost, ovih dana privlači pažnju crnogorske javnosti.
Nakon predavanja, prisutnim srednjoškolcima svih uzrasta predstavljena je brošura Centra za građansko obrazovanje pod nazivom „Položaj maloljetnika u krivičnom postupku – od prevencije do reintegracije“. U ovoj brošuri, koja će tokom narednih dana biti dijeljenja ne samo učenicima JU SEUŠ Bar, sadržan je kratak pregled međunarodnih instrumenata iz oblasti krivičnog postupka prema maloljetnicima.
CGO je najavio da će u školama, koje su predviđene kao učesnice u ovom nacionalnom projektu, emitovati kratkometražni igrani film “Preobražaj”, koji je NVO “Bubulj” realizovala u saradnji sa JU SEUŠ Bar i kojeg su sa učenicima osmislile i realizovale profesorice Mirjana Savićević, Ivana Kecojević i Sanja Gačević.
Predavanje je održano u sklopu tematskog projekta koji se višedjelno realizuje u okviru JU SEUŠ Bar pod nazivom: „Prepoznaj, pomogni i prijavi“, koordinator projekta prof. Neđeljko Đurović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar