Geoportal Opštine Bar - novi servis za građane

av zaledje bara

Raičević: Cilj nam je najmodernija administracija i Bar kao “smart city”

Opština Bar predstavila je danas novi servis za građane Geoportal Opštine Bar, inovativnu aplikaciju koja je skup različitih servisa Opštine a koja će olakšati građanima u jednostavnom, brzom i lakom pristupu svim važnim podacima ali i lokalnoj upravi u svakodnevnom radu.

Geoportal kroz interaktivnu web mapu prikazuje širok spektar servisa lokalne uprave i omogućava uvid u katastarske parcele, status objekata i njihove legalizacije, obuhvat planskih dokumenata ali i namjenu zemljišta te poreska zaduženja. Portal isto tako omogućava uvid u znamenitosti i važne lokacije u gradu u oblastu turizma, kulture, sporta a dostupan je i 3D pregled grada i Starog Bara sa tvrđavom što je posebna turistička atrakcija. Osim toga, mapa prikazuje i neke opšte i korisne podatke kao što su mreža putne infrastrukture sa tačnim nazivima ulica, kanalizacione i vodovodne mreže i druge važne komunalne infrastrukturne objekte što će olakšati građanima ali i potencijalnim investitorima da upoznaju razvojne potencijale grada.
Video obraćanje predsjednika na https://www.facebook.com/watch?v=1223424961398235

Predsjednik Raičević poručio je da su godine epidemije pokazale da moramo da se prilagodimo novom načinu rada, prihvatimo tehnološka dostignuća i dodatno modernizujemo i unaprijedimo servise lokalnih uprava kako bi bili pristupačniji građanima. “Ovo je samo jedna od komponentni na kojima ćemo raditi sa ciljem da transparentan rad Opštine Bar podignemo na još veći nivo, a ovaj geoprotal biće jasan pokazatelj u kojem pravcu ćemo se kretati. Cilj nam je da Opština Bar bude prepoznata kao jedna od najmodernijih administracija u Crnoj Gori ali i da se pozicioniramo na mapi gradova koji razvijaju status “smart city” odnosno pametnog grada.”

Novi Geoportal Opštine Bar dostupan je od danas na web adresi https://geoportal-opstine-bar-gdisr.hub.arcgis.com/ pa građani već mogu koristiti sve njegove usluge i olakšati sebi svakodnevno funkcionisanje, bez administrativnih barijera koje uspješno otklanjamo.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar