Sladjana Perišić odgovorila Iliji Pješčiću

 sladjana perišić

Slađane Perišić reaguje na saopštenje izvršnog direktora AD Luka Bar Ilije Pješčića objavljeno jutros na na našem portalu.

Reagovanje prenosim integralno.

Nije mi jasno zbog čega je izvršni direktor Luke Bar izabrao ovaj način komunikacije, kad ja nijednom riječju nisam njega pomenula kao odgovorno lice. Očigledno je da se sam prepoznao. Šaljem vam dokaze da je u Luku Bar poslat dopis koji je Optotim poslao u dogovoru sa Upravom prihoda, što je službenica Uprava prihoda jasno saopštila na sastanku kojem je prisustvovao i izvršni direktor, koji je na moje pitanje zašto po istom nije reagovao saopštio da se ne brinem jer je on sve "hendlovao" da protiv njega ne bude podnijeta krivična prijava.

Iz razloga korektnosti nisam željela da imenujem gospodina Pješčića u emisiji, ali obzirom na njegovo nekorektno ponašanje istaći ću da je na sastanku sa Upravom prihoda saopštio da on nije dao da se izmjeste cigarete zbog duga koji vlasnik cigareta ima prema Luci Bar, čime je državi nanio štetu do nekoliko stotina hiljada eura, a koja je veća od duga vlasnika cigareta prema Luci Bar. Takođe, kako se radi o samom švercu, kriminalnoj aktivnosti, smatram da je trebalo hitno reagovati, jer se pominjanjem Luke Bar u kontekstu sa ovakvim nedjelima nanosi nemjerljiva šteta kompaniji.

Takođe, izvršni direktor je imao priliku da gostuje na televiziji, koju je odbio, a ja ću se uvijek rukovoditi istinom. Ukoliko je postupao savjesno iz kojeg razloga je pobjegao od duela sa gospođom Ćalović i ostalima u emisiji. U prilogu šaljem sve dokaze vezano za tvrdnje iznijete u emisiji gdje se vidi negativan odgovor Luke Bar na zahtjev da se izmjeste cigarete iz neobezbijeđenog skladišta. Svega dvadesetak dana kasnije cigarete su ukradene. Da li je u pitanju nemar ili neodgovornost nije moje da prosuđujem.

prepiska luka

U tom momentu bila su slobodna druga skladišta, koja su bolje obezbijeđena i smatram da je cigarete trebalo izmjestiti. Za to da su skladišta bila slobodna postoje i dokazi, tako da je neistina ono što je gospodin Pješčić iznio u javnost.

Takođe direktor iznosi neistine kad tvrdi da nije oštećena carinska plomba na spornom skladištu, jer me je o oštećenju iste obavijestio direktor sektora za obezbjeđenje Luke Bar.

Ovim završavam javnu polemiku sa izvršnim direktorom, sve stvari koje su nejasne ćemo raspraviti na bordu direktora gdje će imati priliku da objasni svoje nesavjesno postupanje. Nije suština vođenja Luke Bar u "hendlovanju" krivičnih prijava i pisanju saopštenja, već u borbi sa stvarima koje su Luku opterećivale dugo godina, i ne smijemo svojim postupcima istima doprinositi.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar