Bar: Kratke vijesti o humanitarnim aktivnostima

jadran i sunce 

U Baru se organizuju brojne humanitarne aktivnosti...

Danas u 16 sati u Domu kulture Bar premijerno će biti prikazani film “Zamka” i performans “Buđenje”, a u sklopu ovog programa učenika Srednje ekonomsko- ugostiteljske škole (SEUŠ) Bar, biće predstavljeni i flajeri sa radovima učenika i prikupljani dobrovoljni prilozi za djecu tragično preminule Zumrite Nerde.
***
Humanitarni koncert za djecu oboljelu od kancera održaće se u sali Doma kulture /utorak, 1. Marta/ u 19 sati.
Organizaciju potpisuje KUD “Sveti Jovan Vladimir” -Bar, a nastupiće i Plesni studio “Habanera”.
Ulaznice po cijeni od tri eura zainteresovani mogu kupiti na biletarnici Doma kulture, u Parohijskom domu kod Hrama i ispred HD Laković.
Prikupljena sredstva biće donirana NVU “Fenix Crna Gora”.
***

Nevladina organizacija „Orijent“ je tokom vikenda obišla 20 socijalno ugroženih porodica u Baru podijelila im pakete sa osnovnim životnim namirnicama, kao i sredstva za higijenu.
Sredstva za ovu akciju sakupljana su iz kutija – kasa za dobrovoljne priloge, koje je udruženje postavilo u radnjama širom grada.
***
U cilju pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Ukrajine Crveni krst Crne Gore je aktivirao žiro račun za pomoć ugroženom stanovništvu, kao i SMS broj putem kojeg će građani moći da doniraju određena sredstva.
Broj žiro računa za uplatu sredstava je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, dok je broj za slanje SMS poruka kod sva tri mobilna operatera (Telekoma, Telenora i M-tela) 15888. Cijena slanja jedne poruke iznosi jedan euro.
***
URA je zatražila da Crna Gora organizuje smještajne kapacitete za prihvat izbjeglica iz Ukrajine
Crna Gora kao čin solidarnosti prema unesrećenim ljudima, treba da dio smještajnog kapaciteta u većinski državnim hotelskim preduzećima (Budvanska i Ulcinjska rivijera) i u liječilištu Institut „Dr Simo Milošević“ ustupi izbjeglicama iz Ukrajine.
Pošto ovi smještajni kapaciteti nijesu popunjeni ni tokom sezone, a posebno ne u ovom periodu od marta do jula, Crna Gora treba da načini ovaj humani gest koji su do sada sprovele mnoge države Evrope.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar