Opština Bar i Stari Grad Sarajevo jačaju saradnju

 dule i bosanac 1

U planu sporazum o bratimljenju...

dule i bosanac 2

 

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je Damira Saračevića zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, koji boravi u službenoj posjeti Opštini Bar.
Oni su razovarali o nastavku i jačanju saradnje dvije Opštine ali jačanju veza Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


Raičević i Saračević razmijenili su najbolja iskustva dvije lokalne uprave koja će unaprijediti njihov dalji rad u najboljem interesu građana i ubrzanog infrastrukturnog, turističkog i ukupnog ekonomskog razvoja. Oni su razgovarali i o mogućnostima dodatnog zbližavanja kroz međusobne posjete, promocije i organizacije kulturnih događaja, razmjene studenata i učenika i jačanje prometa turista.


Naglašeno je da je Opštinsko Vijeće Stari Grad Sarajevo ranije usvojilo inicijativu Saračevića o bratimljenju dvije opštine, što će otvoriti takav prostor ta bližu sradnju te da je i načelnik Opštine izrazio podršku takvoj inicijativi. Raičević je kazao da je uvjeren da će i Skupština Opštin Bar podržati takvu inicijativu te da će u narednom periodu snažno raditi na formalizaciji takvih odnosa i potpisivanju sporazuma o saradnji između Opštine Bar i Opštine Stari Grad Sarajevo.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar