Morsko dobro ulaže u Opštinu Bar!

bar sa rumije

Da li je 680.254 eura dovoljno u odnosu na prikupljena sredstva?

Za prostor koji obuhvata prostor Morskog dobra u Opštini Bar tokom 2022. godine predviđeno je ulaganje u iznosu od 680.264 eura.

Planom je predviđena izrada i revizija projektne dokumentacije za revitalizaciju Borove šume na Žukotrlici – šuma Lekovića, rekonstrukciju obale na južnom dijelu plaže Utjeha, revitalizaciju šume Golo Brdo te izrada idejnog rješenja za šetalište lungomare na potezu od plaže Veliki pijesak do Ujtin potoka u dužini od cca 500 metara.

Planirana je izrada i recenzija studija prirodnih i stvarnih uslova za izgradnju pristaništa i privezišta u Opštini Bar i Ulcinj kao i nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji trga u Sutomoru, faza II.

Troškovi komunalnog održavanja, rekonstrukcije i održavanje već postojeće javne rasvjete i troškovi hortikultunog uređenja takođe su predviđeni budžetom za 2022.g.

Koliko će sredstava biti izdvojeno po opštinama zavisi od procenta učešća prihoda opštine u prihodima Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom u prethodnom periodu.  U ovoj godini planira se učešće Opštine Bar u ukupnim prihodima javnog preduzeća u iznosu od 1.084.070 eura. Nakon izmirenja redovnih troškova poslovanja preduzeća, obim raspoloživih sredstava, u odgovarajućem procentu  za ulaganje tokom 2022. godine u Opštinu Bar  iznosi 680.254 eura.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar