Podnijeta krivična prijava protiv rukovoditeljke banke u Baru

cb lice zgrade 

Zbog zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju krivična prijava protiv rukovoditeljke filijale banke u Baru

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv M.M. (49), rukovoditeljke filijale jedne banke u tom gradu.
M.M. se sumnjiči za tri krivična djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.
Ona je u svojstvu odgovornog lica ovog privrednog društva, u tri navrata tokom 2020. i 2021. godine, zloupotrijebila svoj položaj i povjerenje koje joj je dato u pogledu raspolaganja imovinom banke i njenih klijenata.
Kako se sumnja, M.M. je neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenata banke pristupila bazi podataka klijenata i po sopstvenom izboru iz baze izdvojila klijente, zatim, takođe na osnovu neovlašćeno pribavljenih ličnih podataka i bez ličnog prisustva klijenata, zahtijevala kreiranje kreditne dokumentacije sa lažnim ispravama u pogledu ovlašćenih podnosilaca zahtjeva za dobijanje kredita, u stvarnosti klijenata banke. Nakon toga, neovlašćeno je davala odobrenja kredita, te je, ponovo zloupotrijebivši svoj položaj i prekoračivši ovlašćenja u odnosu na hijerarhijski podređene, zahtijevala procesuiranje navedenih lažnih kredita do momenta isplate.
Na kraju lažno kreiranog procesa odobravanja fiktivnog kredita, kako se sumnja, M.M. je podizala novac u odobrenim iznosima i to 10.08.2020. godine sa računa jednog deponenta banke iznos od 50.000 eura, 06.12.2020. godine sa računa drugog deponenta banke iznos od 72.000 eura, te tokom 2021. godine, u više navrata, sa računa još jednog deponenta banke podigla ukupno 11.408 eura.
Ona je na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133.408 eura, te je banci u kojoj je zaposlena i klijentima banke nanijela imovinsku štetu u pomenutom iznosu, saopštila je Uprava policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar