rumija

Folklorni ansambl „Rumija“ održao je Novogodišnji koncert u prepunoj sali Doma kulture u Baru u petak, 23.decembra.


Koncert je počeo tako što su članovi „Rumije“ izveli performans sa motivima iz barskog zaleđa, a nastavili na crnogorskom gumnu, sa Njegoševim stihovima, nakon čega su odigrali koreografiju „Crna Gora“ u crno bijeloj nošnji od sukna, sa specifičnim pojasevima – jakičarima i silafima. Na sceni su bili štandovi, na kojima je postava dama prezentirala barske specijalitete, a kasnije i odigrala koreografiju.

Odigrano je 18 koreografija, a predstavile su se sve postave Folklornog ansambla „Rumija”.

Folklornom ansamblu „Rumija“ovo je peti godišnji koncert, a poznati su po brojnim nastupima na manifestacijama u Baru i duž crnogorskog primorja.

„Rumija“ ima oko 300 članova, 30 koreografija, postoje nešto više od četiri godine, a do sada su imali preko 300 koncerata. Značajno je pomenuti turneje u Rumuniji, Makedoniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Italiji, tokom kojih članovi pored predstavljanja našeg folklora, imaju priliku da se druže i obiđu kulturne znamenitosti svijeta.
Predsjednik Ski kluba Bar mr Miodrag Banović nagradio je, na tokom koncerta, prof. Kaljevića zimovanjem na Kopaoniku u januaru 2016, a Rajko Joličić izrecitovao prigodnu novogodišnju pjesmu. Medijator večeri bio je novinar TVCG Miomir Maroš, kostimiran u crnogorsku narodnu nošnju.

Posljednje vijesti

Thumbnail Područne jedinice i filijale za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih...
Više u kategorijama: Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar