rumija

Folklorni ansambl „Rumija“ održao je Novogodišnji koncert u prepunoj sali Doma kulture u Baru u petak, 23.decembra.


Koncert je počeo tako što su članovi „Rumije“ izveli performans sa motivima iz barskog zaleđa, a nastavili na crnogorskom gumnu, sa Njegoševim stihovima, nakon čega su odigrali koreografiju „Crna Gora“ u crno bijeloj nošnji od sukna, sa specifičnim pojasevima – jakičarima i silafima. Na sceni su bili štandovi, na kojima je postava dama prezentirala barske specijalitete, a kasnije i odigrala koreografiju.

Odigrano je 18 koreografija, a predstavile su se sve postave Folklornog ansambla „Rumija”.

Folklornom ansamblu „Rumija“ovo je peti godišnji koncert, a poznati su po brojnim nastupima na manifestacijama u Baru i duž crnogorskog primorja.

„Rumija“ ima oko 300 članova, 30 koreografija, postoje nešto više od četiri godine, a do sada su imali preko 300 koncerata. Značajno je pomenuti turneje u Rumuniji, Makedoniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Italiji, tokom kojih članovi pored predstavljanja našeg folklora, imaju priliku da se druže i obiđu kulturne znamenitosti svijeta.
Predsjednik Ski kluba Bar mr Miodrag Banović nagradio je, na tokom koncerta, prof. Kaljevića zimovanjem na Kopaoniku u januaru 2016, a Rajko Joličić izrecitovao prigodnu novogodišnju pjesmu. Medijator večeri bio je novinar TVCG Miomir Maroš, kostimiran u crnogorsku narodnu nošnju.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar