studenti

Dan studenata, 4.april, obilježen je nizom aktivnosti na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo (FPEP) u Baru.


Danas su studenti Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo zasadili devet mladih maslina u dvorištu Srednje stručne škole, gdje su i prostorije FPEP.
Ovim povodom studenti su zajedno sa profesorima u poslednje tri godine, na Dan studenata, ukupno zasadili 20 maslina u dvorištu Fakulteta.

Lijepu tradiciju podržava dekan Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo prof.dr Rajko Novićević koji je zajedno sa studentima zasadio mlade masline u gradu koji baštini tradiciju maslinarstva više od dva milenijuma o čemu svjedoči jedini spomenik prirode u Crnoj Gori, Stara maslina na Mirovici.

student
Ima smislenosti zašto su na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo u Baru izabrali ovu kulturu da oplemene prostor. Maslina ima mnoga simbolička značenja u civilizacijama i kulturama od biblijskog doba - simbol je mira, života, vječnosti, zdravlja, učenosti i mudrosti...
Na našim prostorima maslina je simbol mira, vječnosti...a u Japanu maslina je simbol ljubaznosti i uspjeha u učenju.

Studenti obilježavaju 4. april - Dan studenata, u znak sjećanja na Žarka Martinovića, studenta prava koji je ubijen 1936. godine u Beogradu u aprilskom štrajku studenata.

B.Dabić

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar