studenti

Dan studenata, 4.april, obilježen je nizom aktivnosti na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo (FPEP) u Baru.


Danas su studenti Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo zasadili devet mladih maslina u dvorištu Srednje stručne škole, gdje su i prostorije FPEP.
Ovim povodom studenti su zajedno sa profesorima u poslednje tri godine, na Dan studenata, ukupno zasadili 20 maslina u dvorištu Fakulteta.

Lijepu tradiciju podržava dekan Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo prof.dr Rajko Novićević koji je zajedno sa studentima zasadio mlade masline u gradu koji baštini tradiciju maslinarstva više od dva milenijuma o čemu svjedoči jedini spomenik prirode u Crnoj Gori, Stara maslina na Mirovici.

student
Ima smislenosti zašto su na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo u Baru izabrali ovu kulturu da oplemene prostor. Maslina ima mnoga simbolička značenja u civilizacijama i kulturama od biblijskog doba - simbol je mira, života, vječnosti, zdravlja, učenosti i mudrosti...
Na našim prostorima maslina je simbol mira, vječnosti...a u Japanu maslina je simbol ljubaznosti i uspjeha u učenju.

Studenti obilježavaju 4. april - Dan studenata, u znak sjećanja na Žarka Martinovića, studenta prava koji je ubijen 1936. godine u Beogradu u aprilskom štrajku studenata.

B.Dabić

Posljednje vijesti

Thumbnail “Balkansku caricu” prvi put je na Barsku scenu postavio doajen amaterskog pozorišnog stvaralaštva...
Više u kategorijama: Art  Info  More  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar