anastazijas

Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i modna dizajnerka danas će u "Njegoševoj dvorani" u Lipskoj pećini premijerno predstaviti novu kolekciju "Bihorski ćilim".


Kolekciju "Bihorski ćilim" čini 20 modela u svili, u kombinaciji s vunenim detaljima ćilima izvedenim u tradicionalnoj tehnici tkanja na drvenom razboju.
Turistička organizacija Prestonice Cetinje organizuje umjetničko-modni događaj Bihorski ćilim, koji će se održati danas sa početkom u 17h, u Lipskoj pećini.
Na ovom umjetničko-modnom događaju biće premijerno predstavljena najnovija autorska kolekcija istoričarke umjetnosti i modne dizajnerke Anastazije Miranović, najavili su iz TO Cetinje.
Bihorski ćilim je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, u kojem je utkano sačuvano drevno znanje, narodna kultura, umjetnost, zanatstvo, estetika, običajna praksa i tradicionalno privređivanje. Prema navodima organizatora, ekskluzivnost realizacije kulturno-modnog događaja u ambijentu speleološkog nalazišta imaće premijeru na prostorima ne samo naše zemlje, već i regiona, a možda i šire, a njime se afirmiše i crnogorski kulturni turizam i počinje predstojeća turistička sezona crnogorske Prestonice.

Koreografiju potpisuje Sonja Štilet i modni studio "Da Qui" iz Tivta, a dogadjaj će biti obogaćen nastupom orkestra "Nuova" sa Cetinja.

B.Dabić

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar