anastazijas

Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i modna dizajnerka danas će u "Njegoševoj dvorani" u Lipskoj pećini premijerno predstaviti novu kolekciju "Bihorski ćilim".


Kolekciju "Bihorski ćilim" čini 20 modela u svili, u kombinaciji s vunenim detaljima ćilima izvedenim u tradicionalnoj tehnici tkanja na drvenom razboju.
Turistička organizacija Prestonice Cetinje organizuje umjetničko-modni događaj Bihorski ćilim, koji će se održati danas sa početkom u 17h, u Lipskoj pećini.
Na ovom umjetničko-modnom događaju biće premijerno predstavljena najnovija autorska kolekcija istoričarke umjetnosti i modne dizajnerke Anastazije Miranović, najavili su iz TO Cetinje.
Bihorski ćilim je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, u kojem je utkano sačuvano drevno znanje, narodna kultura, umjetnost, zanatstvo, estetika, običajna praksa i tradicionalno privređivanje. Prema navodima organizatora, ekskluzivnost realizacije kulturno-modnog događaja u ambijentu speleološkog nalazišta imaće premijeru na prostorima ne samo naše zemlje, već i regiona, a možda i šire, a njime se afirmiše i crnogorski kulturni turizam i počinje predstojeća turistička sezona crnogorske Prestonice.

Koreografiju potpisuje Sonja Štilet i modni studio "Da Qui" iz Tivta, a dogadjaj će biti obogaćen nastupom orkestra "Nuova" sa Cetinja.

B.Dabić

Posljednje vijesti

Litije
16.02.
Thumbnail Sve tvrdnje da su u litijama u većini neprijatelji Crne Gore i njene državnosti, velikosrpski...
Više u kategorijama: Kolumna  Obale  Art  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

cerovo

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar