haikku 2

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ u prisustvu ljubitelja Haikua održalo je promociju knjige „Gorski biseri“ – Antologija haiku poezije u Crnoj Gori, autorke Branke Vojinović Jegdić, u Dvorcu kralja Nikole u Baru.


Na žalost publike autorka nije mogla prisustvovati ovoj večeri zbog svoje bolesti.

Na promociju su u Bar doputovali mnogi pjesnici među kojima Michal Dudley iz Kanade, Slavica Šešum iz Beograda, Goran Radičević iz Risna, Natalija Novaković, Milojka Jovović Banduka, Danijela Nela Jovanović, Anika Vuletić i Predrag Bubanja iz Podgorice.

Pozdravno pismo autorke pročitala je pjesnikinja Slavica Šešum.

haikku 1

Za klavirom je u muzičkom djelu programa bila Lucija Ulićević iz klase Ane Vukezić,koja je izvodila djela Lista i Betovena.

Labud N. Lončar govoreći o „Gorskim biserima“ kazao je da je ovo dvojeznično izdanje (maternji jezik i engleski) autorka u pripremi koristila tridesetsedam autorskih knjiga, jedanaest antologija, jedanaest zbornika, dvadeset časopisa i sedamnaest web portala, časopisa i sl.

Ovo djelo je kapitalno i obogaćuje kulturno biće Crne Gore i šire. Njega će moći da koriste svi oni koji će u budućnosti raditi na polju Haikua.

Svjedoci smo da Haiku u zadnjim godinama ima sve više svojih pristalica i broj haiku pisaca je u stalnom porastu,pa me raduje  činjenica što je „Nekazano“ izdavač ovog vrijednog književnog djela.

Sidor dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail Kada profesor kulinarstva Dejan Aleksić sa učenicima Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara ode...
Više u kategorijama: Obale  Info  Obale  Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar