Elvedin Nezirović u Dvorcu kralja Nikole

mostarac

Književni segment drugog izdanja Zimske scene “Ljetopisa” biće zaokružen u četvrtak, 28. marta autorskom večeri Elvedina Nezirovića, književnika i novinara iz Mostara.

Moderator ove književne promocije koja će se održati u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 20h, biće Edin Smailović.

Elvedin Nezirović, pisac i novinar rođen je u Mostaru 1976. godine. Školovao se u rodnom gradu, gdje je završio Pedagošku akademiju, Odsjek za bosanski jezik i književnost i Fakultet humanističkih nauka, Odsjek za engleski jezik i književnost.

Do sada je objavio nekoliko knjiga poezije i to: „Propovijedanje bluesa“ („Vrijeme”, Zenica, 2018.), „Zvijer iz hotelske sobe” („Liber”, Beograd, 2009.), „Bezdan“ (Društvo pisaca BiH, podružnica HNK, Mostar, 2002.), roman pod nazivom „Boja zemlje” u izdanju „Lagune” 2016., sabrane priče „Toliko o tome” („Dobra knjiga”, Sarajevo, 2013.) i zbornik tekstova, eseja i kolumni „Deblokada grada” („Centar za kritičko mišljenje” i portal „tačno.net”, Mostar 2018.).

Nezirović je dobitnik više književnih nagrada i priznanja: nagrada Centra za mir i multietničku saradnju Mostar – „Mimar mira”, za ukupan doprinos izgradnji mira, suživota i međunacionalnog povjerenja u poslijeratnom periodu (2017), druga nagrada „Musa Ćazim Ćatić” za najbolju pjesmu (2015), nagrada „Esad Eso Sadiković” za najbolju kratku priču (2013), nagrada izdavačke kuće „Laguna” za najbolju kratku priču (2011) i treća nagrada „Zija Dizdarević” za najbolju kratku priču (2009).

Aktivni je kolumnista portala tacno.net na kojem redovno analizira aktuelne probleme u kulturi i društvu. Član je Društva pisaca BiH i P.E.N. centra BiH.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar