Redzic Bogoslavljevic 4

Gitarista Sanel Redžić i violinista Jovan Bogoslavljević nastupili ispred Dvorca kralja Nikole, u okviru muzičke večernje scene „Barskog ljetopisa“.


Ovaj duo muzičara koji imaju izuzetno uspješne solističke karijere, u regionu i van njega, za festivalsku publiku izveli su Paganinijeve sonate, originalno napisane za ova dva instrumenta, potom Pjacolinu „Istoriju tanga“ komponovanu za flautu i gitaru, kao i Tefaljinih „Šest španskih pjesama“, koje se originalno interpretiraju na klaviru i solo pjevanjem. Bilo da je riječ o originalnim kompozicijama, ili obradama za violinu i gitaru, repertoar za ove umjetnike ne manjka, stoga što su ta dva instrumenta sasvim u sazvučju.
Sviram u različitim kamernim sastavima, svirao sam i sa harfom, violončelom, klavirom, drugom ili sa više gitara; nastupao sam i sa solo-pjevačima i harmonikom, i mogu da kažem da je meni lično kombinacija sa violinom jedna od najdražih. To je zato što sviramo u dva različita registra Recimo, ako Jovan ima neku melodiju, meni je vrlo lako da ga pratim, što je recimo sa čelom malo teže, kazao je gitarista Sanel Redžić.
Jovan Bogoslavljević i Redžić već nekoliko godina uspješno nastupaju i muziciraju zajedno. Vjeruju da ta saradnja ima lijepu i dugu budućnost. Tako je, recimo, u planu njihovo prvo album izdanje, čije se objavljivanje očekuje u narednih šest mjeseci.

Redzic Bogoslavljevic 2
Prema izreci „sličan se sličnom raduje“, Sanel i ja smo se prepoznali s obzirom na neke muzičke afinitete i kvalitete. Sreli smo prvi put u Dubrovniku, na jednom masterklasu. Obojici se tada dopalo kako ovaj drugi svira, pa je spontano došlo i do tog razgovora i ideje da bismo mogli da sviramo zajedno. Uz to, gitara i violina su logičan i, po mom mišljenju, divan spoj, koji može da donese puno repertoara i aranžmana, dodao je violinista Bogoslavljević.
Bosansko-hercegovački umjetnik Redžić važi za jednog od najperspektivnijih gitarista mlađe generacija danas. Iza njega je veliki broj nastupa i koncerata, ali i internacionalnih nagrada i priznanja. Ipak, suština uspjeha i kvaliteta jednog muzičara, za njega su kontakt i saradnja sa drugim umjetnicima.
Svirao sam jako puno solo koncerata, ali svaki put uživam u sviranju sa, kako volim da kažem, dobrim ljudima, i različitim instrumentima. Vjerujem da od njih puno i dan danas učim. Volim svirati sa ljudima koji su bolji od mene. Mislim da je u tome odgovor na pitanje šta znači biti dobar, uspješan i perspektivan gitarista. Dakle, svirati sa što više ljudi, učiti od njih, nastupati sa orkestrima kada se god ukaže prilika, jer svirati sa njim kao solista je nevjerovatan osjećaj, objasnio je Redžić.
Nastup ispred Dvorca, bilo je prvo predstavljanje ovog dvojca publici „Barskog ljetopisa“.

Svetionik LOGO 1

red plovidbe

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail U poslednjem kolu polusezone u ABA ligi košarkaši Mornara dočekuju jednog od favorita za osvajanje titule...
Više u kategorijama: Sport  Info  Art  Info  

baneb reklama

 

emporio

Svetionik logo glavni

 Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti