Duško Gojković i Belgrade Summit Octet na „Ljetopisu“

Duško Gojković i Oktet

Duško Gojković, najznačajniji džez trubač na prostoru Evrope, kompozitor, aranžer i bend lider, nastupiće na „Ljetopisu“ u subotu, 14. jula, sa „Belgrade Summit Oktetom“.

Jedan od najatraktivnijih džez koncerata ovogodišnjeg muzičkog programa festivala održaće se u Starom Baru sa početkom u 22h. Ulaz je slobodan.
Duško Gojković je rođen 1931. godine u Jajcu. Studirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu od 1948. do 1953. godine. Kao mladić, svirao je sa nekoliko manjih džez sastava u Beogradu, a kada se kao osamnaestogodišnjak pridružio „Big bendu“ Radio Beograda, već su ga smatrali za talentovanog mladog džez solistu. U Njemačku odlazi 1955. sa samo 5$ u trubi. Dva dana kasnije, ostvaruje svoj prvi angažman i ubrzo postaje sastavni dio njemačke džez scene u usponu. Ubrzo nakon toga počinje da osvaja cijelu evropsku džez scenu, na kojoj je i dan danas prepoznatljiv kao jedan od najuspješnijih muzičara. Veliki broj albuma, koncerata, nagrada i priznanja su iza njega.
Belgrade Summit Oktet je sastavljen od muzičara koji pripadaju samom vrhu, ne samo beogradske već i regionalne džez scene i kao instumentalisti i kao zapaženi solisti. Pored trubača Dragoslava Fredija Stanisavljevića, inače lead trubača i muzičkog urednika prestižnog beogradskog RTS Big benda, koji predvodi oktet, tu su i Marko Đorđević džez trubač i solista, Nemanja Zlatarev trombonista mlađe generacije, prekaljeni džez saksofonisti Aleksandar Jaćimović i Ljubiša Paunić i u ritam sekciji pijanista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Petar Radmilović. Svi članovi Okteta su ujedno članovi i solisti RTS Big benda, ali i veoma aktivni džez muzičari, solisti, koji predvode i svoje sastave.

ljetopis

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar