U dvije nove antologije - poezija Labuda N. Lončara

ant labud

Labud N. Lončar, kniževnik i pjesnik iz Bara sve prisutniji u antologijama regiona i svijeta.

Labud N. Lončar, pjesnik i predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” pored mnogih antologija zastupljen je u dvije novoizašle antologije dva društva književnika iz Niša.

Udruženje Pisaca “Čegar” iz Niša objavilo je Antologiju “Sretanja”.U toj antologiji objavljeni su najbolji radovi svih onih koji su objavljivali u časopisu Sretanja, od prvog do zadnjeg broja časopisa koje ovo ovo društvo objavljuje a koje uređuje Miroslav Mišo Bakrač.Pomenuta antologija je luksuzno štampano izdanje na četisto devedeset stranica i sa četiristo osamdeset autora. 

Udruženje književnika “Branko Miljković” iz Niša objavilo je Antologiju (2003 – 2023) “Između dva sveta – sećanje na Branka Miljkovića”. U ovoj takođe luksuzno opremljenoj, štampanoj, antologiji na petsto stranica objavljeni su odabrani najbolji radovi od skoro toliko autora, naravno i Lončar među njima. 

“Zadovoljstvo je biti zastupljen u tako vrijednim i znalački pripremljenim antologijama. Antologiju UP Čegar radio je neumorni Miroslav Mišo Bakrač, doživotni počasni predsjednik udruženja Čegar, to je vrijedan književnik koji neprekidno stvara a u zadnje vrijeme njegova rodna Piva je najčešći motiv njegovih radova. A antologiju UK “Branko Miljković” tj. odabir radova radila je sjajna ekipa: Jovica Đurić Major, Svetolik Mićović i Dragiša Eraković. Moje zadovoljstvo je tim veće jer sam zastupljen i u novom broju časopis “Sretanja” UP Čegar i u zborniku “SINĐELIĆEVE ČEGARSKE VATRE” koja je promovisana zadnjeg dana maja na 33.
Međunarodnom susretu pjesnika u Nišu. Na žalost tom susretu nijesam mogao prisustvovati jer sam bio na festival”Sveto slovo” u Burgasu, Bugarska. Saradnju sa oba udruženja nastavljam na zadovoljstvo svih nas a naravno i proširujemo sa članovima udruženaj Nekazano, Čegar i Branko Miljković”.- kazao nam je Lončar .

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar