Festival Adriatic Dance Fest - BAR 2023

 Adriatic Dance festival 45

Festival je okupio više od 1500 takmičara.

XIV izdanje jednog od najznačajnijih regionalnih plesnih festivala "Adriatic Dance Fest - BAR 2023", koji je podržan od strane Opštine Bar kroz program podrške projektima nevladinih organizacija, održan je tokom ovog vikenda, 17. i 18. juna, u sportskoj dvorani " Topolica".

Riječ je o jednom od 27 projekata NVO za čiju je realizaciju lokalna uprava u 2023.godini dodijelila bespovratna finansijska sredstva u ukupnom iznosu od preko 160 hiljada eura.

Adriatic Dance festival 230

U organizaciji plesnog kluba " Habanera" i u saradnji sa Plesnim savezom Crne Gore, Međunarodnom plesnom organizacijom IDO, kao i Barskim mažoretkama, festival je okupio više od 1500 takmičara, internacionalnih sudija, koreografa, što je još jednom potvrdilo opravdanost nastojanja lokalne uprave da, prepoznajući važnost ovakvih događaja, pružanjem podrške akterima civilnog društva doprinese realizaciji značajnih događaja, koji će obezbijediti promociju grada i njegovo pozicioniranje na evropskim i svjetskim mapama.

Adriatic Dance festival 268

Učesnike i goste je, u ime Opštine Bar, pozdravio vd sekretara Sekretarijata za kulturu, Srđan Lekić, koji je poručio da će lokalna uprava i u budućnosti podržavati zdrave i kreativne projekte poput ovog.

"Ovakve smotre umjetnosti, kulture, ljubavi i prijateljstva karakteristične su za Bar i bude najljepša osjećanja kod Barana i naših gostiju. Ples kao univerzalna umjetnost prevazilazi i ruši granice i barijere, spajajući ljude zajedničkim jezikom igre", naglasio je Lekić.

Adriatic Dance festival 295

Tokom dvodnevnog takmičenja, učesnici iz Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije, BiH, Slovenije i Hrvatske pokazali su svoje umijeće u različitim stilovima sportskog, modernog i mažoret plesa

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar