djokkko kos

Đorđije Pavićević nastavlja tamo gdje je stao u prošloj, za zelenim stolom završenoj sezoni.

Iz godine u godinu stvara sve kvalitetniji Mornar. U petoj ABA sezoni barski tim biće moćniji nego ikad. O tome svjedoči i dolazak Kenija Gabrijela, krilnog centra, veoma poznatog u evropskoj košarci.

PIŠE: Milan VUJOVIĆ

Nekadašnji igrač izraelskog Makabi Ašdoda, kiparskog AEL-a, novozelandskog Taranaki Mauntanirsa i grčkog Retimna najdublji trag ostavio je u Karšijaki, Panatinaikosu, Lokomotivi Kubanj i Turk Telekomu. Ima 31 godinu, a prošlu sezonu je proveo u NBA G ligašu Koledž Park Skajhoksima, filijali Atlanta Hoksa.

Sa Karšijakom i Panatenaikosom osvajao je titule - sa klubom iz Izmira priredio je senzaciju u Turskoj 2015, a sa „zelenima” je bio prvak Grčke 2017. i 2018. godine. Uklapa se u stil igre koji forsira trener Mihailo Pavićević, sa mnogo ritma, muške borbe pod oba koša i sa dalekometnom “paljbom”. Jer, i snažni Gabrijel iako igra na poziciji “četiri”, voli da šutira “trojke”, a one su zaštitini znak barskog ABA ligaša.

Gabrijel je četvrto ovosezonsko pojačanje Mornara, poslije Aleksandra Lazića, Tejlora Smita i Marka Jeremića.

Podsjetimo, Mornar je ovog proljeća produžio ugovore sa Derekom Nidamom, Džejkobom Pulenom, Ajzejom Vajthedom i Seadom Šehovićem, a važeće ugovore imaju Uroš Luković, Milko Bjelica, Nemanja Vranješ, Marko Mugoša, Vukota Pavić, Radoje Vujošević, Ivan Jelenić i Lazar Pavićević.

Mihailo Pavićević kaže da su favoriti za titulu Crvena Zvezda, Partizan i Budućnost, a njegov mlađi brat, Đorđije, da “velika četvorka” ostaje u sastavu: Zvezda, Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija. Ali, obojica najavljuju trku Mornara za vrh tabele ABA lige.

Predsjednik Mornara, Đorđije Pavićević, do sada još nije omašio u prognozi kada je njegov tim u pitanju. Prvo je najavio plasman Mornara u ABA ligu kada je to izgledalo kao utopija i Barani su se plasirali u regionalno takmičenje. Onda je izustio još veću “skarednost”: da će se Mornar naći u plej-ofu ABA lige i da će se okititi titulom prvaka Crne Gore i – to se dogodilo 2018. godine. Sada navijači koji mu sve vjeruju, čekaju njegovu najavu da će Mornar osvojiti ABA ligu. Te decidne najave još nema, ali Pavićević nije stavio tačku na pojačanja za ovu sezonu, pa uz jednu “bombu”, odnosno atraktivno pojačanje, možda stigne i ta najava.

Posljednje vijesti

Thumbnail Mladić A.B. (23) iz Tuzi zadobio je povrede opasne po život dok se sunčao na plaži u Kručama,...
Više u kategorijama: Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

Jedro baner huppe

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar