Oglasili se čelnici ABA lige i klubova

djooko paja

ABA liga oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno:

U srijedu 22.4.2020, klubovi ABA j.t.d. lige održali su sastanak putem video linka i analizirali aktuelnu situaciju nastalu uslijed širenja virusa KOVID 19 i proglašenja pandemije, koja je dovela do suspenzije takmičenja.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi, uzimajući u obzir sve relevantne faktore, klubovi ABA lige su se složili da je neophodno iscrpjeti sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu kada za to budu postojali svi neophodni uslovi, a u skladu sa procjenama relevantnih zdravstvenih i državnih organa.

Sa tim u vezi, primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu.

Istovremeno, ABA liga će pratiti situaciju u vezi sa pandemijom i analizirati eventualne modele za modifikaciju takmičenja, koji bi mogli da budu primijenjeni, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige j.t.d.

Klubovi ABA lige j.t.d. su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, sudije...) kroz različite kampanje, treba da nastave da uzimaju aktivnu ulogu u borbi sa virusom KOVID 19.

Kao i do sada, klubovi ABA lige  će nastaviti snažnu saradnju, konstantnu razmjenu informacija i ideja, a sve u cilju što boljeg sagledavanja situacije i donošenja najboljih mogućih odluka u interesu ABA lige", navodi se u saopštenju.

nova 16

KK Mornar, kazao je Djoko Pavićević, će biti spreman za nastavak, ukoliko se steknu uslovi:
"Mi možemo da imamo na okupu sve igrače do 10. maja. Do tada ću produžiti ugovore sa Nidamom, Pulenom, Vajthedom i Volerom i bićemo spremni za završnicu ABA lige, kakva god bila”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar