pjko 1

Sjajnom igrom u drugoj i četvrtoj četvrtini u meču sa Benfikom u Lisabonu, Mornar je ispunio prvi zadatak u ovoj sezoni – plasirao se u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Istina, revanš je sjutra, u nedjelju, u dvorani Topolica, ali moralo bi da se desi čudo nad čudima da Barani pred svojim navijačima ispuste prednost od 28 poena (96:68) iz prvog meča.

Ipak, Mihailo Pavićević, trener Mornara, ističe da njegovi igrači moraju da imaju isti pristup igri kao u Lisabonu i da ništa nije završeno dok se ne završi.
- Ostvarili smo, zaista, veoma dobar rezultat u prvom meču, ali u Baru se igra nova utakmica, Benfika ima solidan sastav i moramo prići utakmici kao u Lisabonu, maksimalno ozbiljno i angažovano. Neophodno je da duel iskontrolišemo od početka do kraja. Nema uljuljkivanja, ništa nije završeno dok ne bude završeno – napominje Pavićević.

pjko 2

Trener Barana i dalje ne može da računa na povrijeđene Vranješe i Pavića, a neće se skidati ni Begić, koji nije igrao ni u Lisabonu. Naime, po pravilima FIBA u Ligi šampiona moraju u jednom timu da budu makar petorica košarkaša koji su odrasli u zemlji iz koje je klub, a koji su između svoje dvanaeste i dvadesete godine igrali barem tri sezone u nacionalnom prvenstvu. Ta petorica igrača u Mornaru i za sjutrašnji duel su Jelenić, Šehović, Mugoša, Vujošević i Pavićević, a uz njih u rosteru biće Nidam, Ros, Pulen, Luković, Markota, Bjelica i Voler. Dakle, isti sastav kao u Lisabonu.

Nedjeljna utakmica u dvorani Topolica počinje u 19 časova. Ulaznica staje tri evra.

Posljednje vijesti

Thumbnail Predstava „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, produkcijsko ostvarenje festivala...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Obale  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar