pjko 1

Sjajnom igrom u drugoj i četvrtoj četvrtini u meču sa Benfikom u Lisabonu, Mornar je ispunio prvi zadatak u ovoj sezoni – plasirao se u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Istina, revanš je sjutra, u nedjelju, u dvorani Topolica, ali moralo bi da se desi čudo nad čudima da Barani pred svojim navijačima ispuste prednost od 28 poena (96:68) iz prvog meča.

Ipak, Mihailo Pavićević, trener Mornara, ističe da njegovi igrači moraju da imaju isti pristup igri kao u Lisabonu i da ništa nije završeno dok se ne završi.
- Ostvarili smo, zaista, veoma dobar rezultat u prvom meču, ali u Baru se igra nova utakmica, Benfika ima solidan sastav i moramo prići utakmici kao u Lisabonu, maksimalno ozbiljno i angažovano. Neophodno je da duel iskontrolišemo od početka do kraja. Nema uljuljkivanja, ništa nije završeno dok ne bude završeno – napominje Pavićević.

pjko 2

Trener Barana i dalje ne može da računa na povrijeđene Vranješe i Pavića, a neće se skidati ni Begić, koji nije igrao ni u Lisabonu. Naime, po pravilima FIBA u Ligi šampiona moraju u jednom timu da budu makar petorica košarkaša koji su odrasli u zemlji iz koje je klub, a koji su između svoje dvanaeste i dvadesete godine igrali barem tri sezone u nacionalnom prvenstvu. Ta petorica igrača u Mornaru i za sjutrašnji duel su Jelenić, Šehović, Mugoša, Vujošević i Pavićević, a uz njih u rosteru biće Nidam, Ros, Pulen, Luković, Markota, Bjelica i Voler. Dakle, isti sastav kao u Lisabonu.

Nedjeljna utakmica u dvorani Topolica počinje u 19 časova. Ulaznica staje tri evra.