arsenalke

NVO „Kalafatska radionica Bokovac" iz Bara najavila je početak realizacije projekta CattaroSail čije aktivnosti će obuhvatati obuku mladih jedriličara u Kotoru, organizovanje manifestacije "Dani jedrenja” i regate na drvenim tradicionalnim jedrilicama.

Ove aktivnosti dio su projekta CattaroSail, koji se sprovodi u opštini Kotor, a podržanog u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

Projekat sprovodi „Kalafatska radionica Bokovac"- Bar, u saradnji sa NVO „Kamelija" iz Kotora i jedriličarskim klubom „Lahor" iz Kotora.

Projekta CattaroSail trajaće 10 mjeseci. U prvom mjesecu realizovaće se promotivne aktivnosti na tradicionalnoj kotorskoj manifestaciji „Bokeška noc". Nakon promotivnih aktivnosti realizovaće se teorijska i praktična obuka mladih u jedrenju na tradicionalnim drvenim barkama.

U prvom dijelu 2020. godine biće izradena studija o jedriličarstvu. Sadržaj studije će uključivati kulturu jedrenja u Crnoj Gori, značaj jedriličarstva za Boku kao i istoriju jedriličarstva u Crnoj Gori.

Planirano je da jedan vikend u poslednjem mjesecu realizacije projekta bude posvećen dogadaju pod nazivom "Dani jedrenja", tako što će se jedne subote organizovati kulturno zabavni program, a sutradan u nedjelju regata.
Na ovom dogadjaju govoriće se o povezanosti kulture Boke kotorske i hrvatskog primorja, prije svega povezanost drvene brodogradnje u Hrvatskoj i Boki Kotorskoj.

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opstinama Kotor, Tivat, Niksic, Pljevlja i Podgorica saopštila je za medije Miroslavka Bokovac, izvršni direktor NVO „Kalafatska radionica Bokovac"

Vino i More

Posljednje vijesti

Thumbnail Oko 15.15 časova došlo je do kontakta  vozila na magistralnom putu kroz Sutomore. Prema prvim...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar