jiojitcu

U Banja Luci je održan prestižni međunarodni turnir u ju-jutsu, "Vidovdan open 2019", na kojem je nastupio i naš ju-jutsu klub "Mornar" iz Bara sa svojih jedanaest takmicara.

Uprkos problemima u putu i nekim nepredviđenim okolnostima koji su pratili naš sportski kolektiv, takmičari "Mornara" su u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali kvalitet, potvrdili povjerenje stručnog štaba (Boltić, Stojanović, Šahman, Tripković) i u svoj grad donijeli još jedanaest medalja, nagovještavajući da se Bar ima čemu nadati i u seniorskoj konkurenciji na najvećim takmičenjima.

Na ovom takmičenju se posebno istakao mladi Andrija Golić koji je osvojio dvije zlatne medalje u dvije kategorije (U12 i U14). Zlatne medalje osvojili su još i Tara Karišik, Teodora Vojvodić, Stefan Pronjin i Teodor Pronjin. Srebrne medalje su osvojili Elena Stojanović, Balša Đurišić i Dino Haznadar dok su se bronzom okitili Velimir Vojvodić i Savo Jaredić.

Ovim takmičenjem je označen kraj sezone 2018/19 i sada slijedi ljetnja pauza koja će trajati do 1 septembra. Ipak, ekipa od nekoliko najtalentovanijih boraca neće odmarati duže od mjesec dana jer ih očekuju pripreme za Balkansko i Svjetsko prvenstvo koje će se na jesen održati u Rumuniji. JJK "Mornar" Bar ovim putem se zahvaljuje AD Luka Bar na finansijskoj podršci za put na upravo završenom takmičenju.

 

Luka Bar unutrašnji baner